Emma Barremyr

Glutenfri äppelpaj

Hej vänner ♥

Fredagsfika någon?

Äppelsäsongen har börjat och i mammas och pappas trädgård kryllar det av äpplen. Det är verkligen lyx att ha en egen trädgård och jag längtar bara mer och mer efter hus känner jag. Mamma och pappa har sju olika sorters äpplen som mognar efter varandra. Ofta brukar det finnas äpplen ända till minusgraderna smyger sig på och frågar du mig så är höstäpplena de allra godaste.

Nu hänger det dock sommaräpplen på träden och jag börjar göra must, äppelmos, paj och annat gott för fullt. I veckan kom farmor och farfar förbi på fika så då passade jag på att slänga ihop en glutenfri äppelpaj som åts ute i solen som värme gott efter allt regn senaste tiden!

IMG_3222

IMG_3224

 

Ingredienser (4 personer):

 • 4 äpplen
 • 8 torkade dadlar
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl havremjöl (det blev den här)
 • 4 msk kokosolja
 • 1 msk honung
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1/2 msk kanel

Sätt ugnen på på 175 grader. Skala och skiva äpplen i klyftor som du lägger i en oljad pajform. Pudra över kanel och kardemumma. Mixa ihop dadlar, havregryn, havremjöl, kokosolja, honung, vaniljpulver och kanel och smula över äpplena. Kör in i ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Serveras med vaniljsås på tofu, eller vispad grädde med en nypa vaniljpulver i!

 

IMG_3226

 

Passar perfekt till fredagsfikan!

Och med det vill jag önska er en fin helg!

 

Stor kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zeruda

  Hej Emma! Jag tänkte jag skulle höra lite med dig eftersom du är Karlstadbo… Du förstår min mamma bor I Kd och hennes 50-årsdag nalkas. Jag var lite inne på att ge henne en spaupplevelse. Finns det något Spa i krokarna? Du skriver ju titt som tätt om diverse spa-besök men jag har aldrig lagt geografin på minnet ^^’ Också, vad kostar ett spabesök på ett ungefär och vad innefattar det? Jag tror det skulle kunna bli en riktigt bra present 🙂

stats