Emma Barremyr

Äppelpaj med vaniljsås till frukost

GODMORGON ♥

Hela sommaren har jag suttit ute på mammas och pappa terrass och avnjutit frukosten. Juli bjöd på strålande och varmt väder och tv-soffan utnyttjades varken morgnar eller kvällar under hela semestern. Skönt! Det är något magiskt med att inta måltider utomhus och jag längtar så otroligt mycket tills jag får en egen trädgård att vara ute i 🙂

Idag lockade dock inte en frukost utomhus så värst mycket. Den här veckan har regnet öst ner konstant och om juli slog rekord med värme och torka lär augusti slå rekord i regnmängd. Blött och kallt är vad det är ute just nu och därför känns det extra bra att krypa upp i soffan med frukosten den här morgonen.

Planen var att morgonträna, men jag var trött i morse så jag bestämde mig för att sova vidare och sen ta en lugn morgon i soffan istället. Jag kände att jag behövde det! Ute i mammas och pappas trädgård kryllar det av äpplen, så därför passade jag på att lyxa till det lite extra – en äppelpaj med vaniljsås fick det blir till frukost!

IMG_3156

IMG_3164

IMG_3173

 

Ingredienser (1 person):

 • 1 äpple
 • 2/3 dl havregryn
 • 1 tsk kokosmjöl
 • 2 krm vaniljpulver
 • 1 krm bakpulver
 • 1 nypa kanel (efter smak)
 • 1 nypa salt
 • 1 tsk kokosolja
 • 1/2 näve hackade hasselnötter
 • 1 banan
 • 1 dl silkestofu (eller kvarg/ turkisk yoghurt)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop havregryn, kokosmjöl, 1 krm vaniljpulver, bakpulver, kanel och salt. Mosa sedan ihop med 1/2 bananen och kokosolja. Skiva äpplet och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt i en cirkelform. Smula sedan över ”degen” och hasselnötter och kör in i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden gör du vaniljsåsen genom att mixa ihop resterande halvan av bananen, silkestofu och 1 krm vaniljpulver. 

Servera den varma, nybakade äppelpajen med vaniljsåsen och njut av en lyxfrukost i hög klass!

 

IMG_3175

IMG_3178

IMG_3169

 

Kanske något att testa till helgfrukosten?

 

Idag är planen att jobba lite med PT-online under förmiddagen och sen ta en joggingtur (är uppe i 35 min den här veckan) innan jag börjar jobbet som personlig assistent klockan fyra. Jag jobbar bara kvällen idag, så för ovanlighetens skull blir det bara ett kortpass! Natten sovs sen hemma hos mamma och pappa och imorgon bär det av till Selma spa i Sunne hela dagen.

Jag kommer under lördagen leda två löppass där. Det första passet kommer ha fokus på löpteknik/ löpskolning och i det andra passet ligger fokus på att öka maximala syreupptagningsförmågan. Tufft med andra ord, men jag hoppas deltagarna ser fram emot det lika mycket som jag gör! Mellan passen kommer jag passa på att njuta i spat och äta en god lunch i restaurangen på hotellet tillsammans med Pelle som kommer och gör mig sällskap. Wiiiiiieeee! Idag är jag så tacksam för mitt jobb och för den roliga variationen jag har!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gila

  Vad är silkestofu? Frågat flera bekanta men ingen känner till det. Finns det i vaniljglass affärer? På vilken avdelning isf?

  1. Emma

   Silkestofu är gjort på sojabönor och finns det på asiatiska hyllan i välsorterade matbutiker. Det märket jag köper heter Blue dragon! Testa att från personalen så hjälper de dig säkert 🙂

stats