Emma Barremyr

Fooled pork!

Hej vänner ♥

Nu har jag också testat!

Fooled pork.

En vegetarisk variant av pulled pork. Fast utan pork då såklart!

Jag har sett att både Annie och Fanny har gjort det tidigare, och jag har letat som en tok efter den där jackfruiten, utan vidare värst resultat. Till slut slog jag upp google och beställde hem ett par burkar som kom med posten igår!

Så vad blev det till middag om inte fooled pork? 🙂

IMG_3119

IMG_3110

 

Ingredienser (2 små portioner):

 • 1 burk young green jackfruit
 • 1/2 dl olivolja
 • 1 msk kinesisk soja
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1/2 tsk vitpeppar
 • 1/2 msk citronsaft
 • 1/2 tsk sambal oelek
 • 1 tsk basilika
 • 1 tsk vitlökskrydda
 • 1/2 msk grillkrydda
 • 5 dl vatten
 • 1/2 grönsaksbuljong

Rör ihop olja, soja, svartpeppar, vitpeppar, citronsaft, sambal oelek, basilika, vitlökskrydda och grillkrydda och ställ in i kylen. Bryn sedan jackfruit i olja och krydda med lite grillkrydda i en gjutjärnsgryta. Häll på vatten + buljongtärning, lägg på locket och låt puttra på svag värme i ca en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Häll sedan bort vattnet och och på med 2/3 av såsen och kör in i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och ”dra isär” fruktköttet, häll på resten av såsen och kör in i ugnen i ytterligare 5 minuter.

Vi serverade våran fooled pork med grönsaker, quinoa- och bovetetekekaor samt en guacamole (2 avokado, 4 coctailtomater, citronsaft, vitlökskrydda, örtsalt och pepparmix)

Receptet till snodde jag hos Fanny.

 

IMG_3117

IMG_3112

 

Jag fick en fråga om Pelle också äter den vegetariska maten som jag lagar, och ja han är alltid tacksam och äter alltid allt jag lagar. Även om han kanske föredrar ”riktigt” kött testar han gärna nya saker och gillar de flesta vegetariska alternativ som jag gör. T.ex. så är det han som brukar föreslå att vi ska göra jordnötsbiffar (som han älskar). Ska en äta vegetariskt tror jag att det är viktigt att inte se den vegetariska proteinkälla som ”kött” – för det smakar inte kött, och tror en det blir en nog besviken! Ät istället med ett öppet sinne och känn de goda smakerna! Mycket handlar om inställning! Vegetarisk och vegansk mat kan faktiskt vara riktigt gott 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag blir alltid så himla glad över dina vegetariska recept! Dejtar en kille som är vegetarian och har då behövt lära mig mer vegetariskt och det du tipsar om är ju helt fantastiskt! ! Älskar att klicka in på din blogg!

 2. Annie

  Så du fick äntligen hittat burkarna! 🙂 Älskar fooled pork! Och eftersom jag inte gjort varm mat på hela sommaren känns det som om det är dags alldeles strax igen – både jag och mannen älskar det.

  Min man är också väldigt öppen för allt jag lagar, jag tror vi har en himla tur där om jag ser på många i min omgivning. Min man kan gärna välja en bit grillat ibland också – men mest är han himla nöjd med ”min vegetariska ekologiska rawfood mat” som han så fint kallar det 🙂

  1. Emma

   Ja ÄNTLIGEN! Har tänkt så många gånger att jag vill göra receptet, men hela tiden glömt av att kolla efter det, men så kom jag på att jag kunde beställa! Och mums så gott det var – kommer göras mååånga gånger framöver! Och vi ska nog vara tacksamma som har såna killar som vi har, eller så ska de vara tacksamma som har oss, haha 😉

stats