Emma Barremyr

Glutenfria havrescones med äpple och morot

Hej solstrålar ♥

Kvällstrött som jag är somnade jag tidigare än alla andra igår, men var då uppe desto tidigare i morse medan de andra snarkade vidare. Medan jag väntade på att de skulle vakna passade jag på att fixa sconesfrukost och koka ärtsoppa <– (klicka för recept) till dagens middag (eftersom jag är gymmet och jobbar hela dagen och inte är hemma förrän ikväll så blir det skönt att komma hem till lagad middag). Planering is the shit you know 🙂

Är det något jag älskar så är det att serva och skämma bort andra (och mig själv) med god mat. Och när mamma och Julia är här vill jag ju såklart skämma bort dem lite extra! När sconesen stod klara och och den nybakade doften spred sig i lägenheten kom de tassandes upp till frukostbordet. Regnet smattrade mot fönstret, ljuset var tänt och inne var det varmt och mysigt! Vi drack nybryggt ekologiskt kaffe och mumsade på de varma bröden och SOM jag njöt!

Och de nybakta sconesen blev så himla goda! Pelles kommentar var ”det här var de godaste sconesen du gjort sen du började baka glutenfria scones”, haha. Inte för att han inte gillat de andra, men de här var tydligen något extra!

Hemligheten är att de är gjorda på havre, som ger en väldigt god smak! Morot och äpple i gjorde dem också saftiga och smakrika!

IMG_3054

IMG_3057

IMG_3060

IMG_3077

 

Ingredienser (4 personer, 8 bitar):

 • 4 dl havregryn
 • 4 dl havremjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 dl solrosfrön
 • 1/2 dl kokosolja
 • 1 riven morot
 • 1 rivet äpple
 • 1 ägg
 • 1 msk agavesirap
 • 2 1/4 dl (soja)mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och riv ner morot och äpple. Smält kokosolja och blanda ner i mjölblandningen. Vispa ihop ägg, agavesirap och mjölk och blanda ihop med resterande ingredienser. Låt smeten svälla i 10-15 minuter. Klicka ut åtta kakor på en plåt och kör in i ugnen i 15-20 minuter (tills de får färg). Låt bröden svalna en stund och ät dem med ost och en god marmelad!

Inspirationen till receptet kommer härifrån.

Vi åt sconsen med kokosost/ prästost och hemgjord blåbärssylt och mangosylt. Mums!

 

IMG_3075

IMG_3071

IMG_3064

 

Vad åt ni för spännande till frukost idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hannah

  Hej Emma ! Jag sitter här och njuter av dina underbara bilder och blir hungrig haha .. Underbar inspiration 🙂 .. Jag undrar vart du hittat kokos osten ? 🙂 ha en trevlig dag !

 2. Johanna

  Jag testade att göra precis enligt ditt recept och det blev riktigt gott och väldigt mättande måste jag säga. :))

stats