Emma Barremyr

Det som är värdefullt!

God morgon ♥

Inatt har jag och Pelle haft besök av både mamma och syster Julia. Julia har vi lite inneboende här för tillfället eftersom hennes lägenhet är vattenskadad efter ovädret som drog in över Karlstad för två helger sen. Mamsen var nere på en shoppingtur igår och passade därför på att stanna över en natt och umgås lite med oss. Mysigt tycker jag!

Så efter att ha betat av måndagsjobbet igår mötte vi upp mamma för eftermiddagsfika och slutligen middag på Frost (en av mina favoritrestauranger i stan). Under kvällen sen körde vi Idolmys och ett parti kortspel vid ett bord med tända ljus.

Det är såna där små vardagssaker som lyser upp livet och gör det värdefullt. Att få vara med dem jag älskar.  Att kunna gå ut och äta mitt i veckan. Tända ljus (bästa med hösten och mörkret). Och att leva i nuet.

IMG_3020

IMG_3022

IMG_3025

IMG_3031

IMG_3036

 

På Frost åt jag en tapastallrik med massa gott! Ugnsstekt potatis, räkor, kräftstjärtar, stekt lax, baconlindade- och valnötsfyllda dadlar (favoriten), grillad oxfilé, tomater, örtmozzarella med parmaskinka, oliver och en vitlöksdressing!

 

IMG_3052

IMG_3049

IMG_3047

 

Och för en kväll gick jag utanför ”detoxdieten” som förövrigt följs sådär. Jag har varit duktig på att äta vegetariskt/ veganskt samt mycket frukt och grönt, men fuskat lite med mjölkprodukter, kaffe och så har jag även ätit lite godis. Men bara lite, så det gör inte så mycket. Jag vill ha kvar min balans och i vilket fall gör pillren som jag äter sitt och magen mår så otroligt bra! Två veckor återstår nu på detoxen som jag ser fram emot!

 

Hur går det för er andra? Är ni fler som detoxar?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann-Christine Reimer

  Jag har använta mig av Holistics Detox vid 3-4 tillfällen. Vid 3:e tillfället (mars förra året) fick jag rosacea … INTE kul. Jag trodde det var fläckar i ansiktet pga utrensning och gick inte till läkare förrän efter två månader. Då såg jag för jävlig ut. Jag vägrar äta antibiotika och slutade med mjölkprodukter och mat med gluten istället. Funkar jättebra. Jag är inte helt fläckfri, men det bränner inte i ansiktet och det sticker inte. I januari i år skulle jag köra en Detoxkur också, men glömde att jag misstänkte detoxen. Efter 2,5 vecka fick jag avbryta. Det är en vidrig känsla i ansiktet, den där dumma rosacean. Jag använder också Aloe Vera dryck, face cream och gel. Kan varmt rekommenderas.

  1. Emma

   Oj, tror du att det var själva detoxen som utlöste rosacea? Förstår att det är en jobbig känsla eftersom det gör så ont i ansiktet! DU är stark som kämpar vidare och hittar ett sätt som du kan leva med det på! Kram

  2. Ann-Christine Reimer

   Jag känner mig helt säker på att detoxen utlöste rosacean – särskilt med tanke på att det blev mycket sämre igen när jag körde januarikuren. Holistic blandar så väldigt många olika grejer i sina produkter. Jag har en Supergreens hemma nu, men jag tänker slänga den. Vågar inte använda den. Istället fortsätter jag med Superfruits vetegräs och idag har jag dessutom köpt en Spirulina från samma märke. Vill testa det. Rosacea är gräsligt – prickarna kan jag måla över så det är inte jordens undergång, men känslan! Å det gör faktiskt ont i skinnet. Läste en artikel om rosacea och en kommentar där det stod något om att det var synd att man inte tagit upp också att det faktiskt gör ont. Den som kommenterade hade helt rätt för sig!!

 2. Ellinor

  Vilken fin måndag det blev <3 Det är just sådana där små saker som sätter guldkant på vardagen. Efter en lång och härlig sommar, stundar nu en fin och mysig höst. Då får man plocka fram det bästa med just denna årstid.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka.
  Kram

  1. Emma

   Ja precis, hösten är verkligen en mysig tid och jag ser med glädje fram emot den nu efter denna fina sommar! Hoppas du får en härlig vecka! Kram

 3. Malin Rosén

  Låter som en härlig helg!

  Emma, skulle du kunna skriva ett inlägg om hur du tänker kring det här med att detoxa och ha en ätstörning i bagaget? Hur undviker du att ätstörningen triggas igång igen? Rekommenderar du alla att detoxa eller hur lång tid anser du är tillräckligt för att inte en fd. anorektiker ska börja svälta sig igen? Detoxen är väl en form av svält eller har jag helt fel? Jag vet att syftet inte är svält men kommer du upp på det dagliga energibehovet av det du får i dig när du detoxar?

  Vore mycket intressant att höra dina åsikter om detta. Du är lika inspirerande som alltid! 🙂

 4. Linda Assarsson

  Vilken mysig måndag 🙂
  Underbara bilder och det strålar om dig Emma! Du är såå inspirerande och jag blir alltid lika glad av att läsa din blogg 🙂
  Mamma-mys saknar jag..min mamma flyttade till himlen för 6 år sedan..
  Hon är med mig på något sätt ändå, som min skyddsängel..
  Men jag saknar henne!
  Känner hur mycket det betyder med en mamma som finns där i vått och torrt och som man kan prata med allt om..
  När jag var sjuk i anorexi var det mamma som aldrig gav upp..utan henne hade jag också bott i himlen idag..
  Tacksamhet <3

  Så sant det du skriver om att njuta av de vardagliga sakerna..
  Att uppskatta saker som att få umgås med de man älskar..
  Att vara i nuet..
  Att fånga varje minut!

  Carpe Diem!

  1. Emma

   Styrkekram till dig <3 Jag förstår att det är tufft att inte ha mamma vid din sida, men jag tror precis som du att hon ändå finns hos dig! Du är stark och har sån sån fin syn på livet Linda! Heja dig!

stats