Hej vänner ♥
Hoppas att ni haft en riktigt härlig helg?
Själv har jag mest spenderat min tid på stranden med näsan i en bok/ tidning. Så otroligt skönt efter vår aktiva semester!
I fredags bjöd jag familjen på grillat här hemma. Grillade vegetariska linsburgare närmare bestämt. Dessa åts med glutenfria hamburgerbröd, coleslaw, tomat, gurka, paprika, sallad och oliver! Bra fredagsmat och gott alternativ till det grillade köttet 🙂
Testa!
Ingredienser (4 personer):
- 230 g avrunna linser
- 2 dl salta cashewnötter
- 2 stora morötter
- 1 rivet äpple
- 1/2 riven gul lök
- 1 ägg
- 75 gram fetaost
- 1 näve färsk basilika
- 1 näve färsk timjan
- 1 näve färsk oregano
- Salt och peppar
- 2 msk kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
Mixa ihop linser, cashewnötter, morötter och ägg. Riv ner äpple, lök, smulad fetaost, färska örter, salt och peppar. Tillsätt sist kokosmjöl och fiberhusk. Låt smeten svälla en stund i kylen. Forma sedan 8 biffar och lägg på grillen. Olja in grillgallret för säkerhets skull så att biffarna inte fastnar. Servera med valfritt tillbehör! Coleslawen som är länkad ovan är ett gott tips 🙂
Hoppas ni har en härlig söndagskväll! Här blir det straxt grillat igen, fast idag står det kyckling på menyn!
Kram / Emma.
De här låter jättegoda!
Vilken toppenbra hamburgare! Den känner mig jag bra sugen på… Härligt att få lite avkoppling 🙂
Hej! Jag försöker få in lite mer vegetarisk mat i min kost, och det här lät jättegott! Dock tål jag inte nötter, så jag tänkte höra om du tror att man kan byta ut dem mot något?
Härligt! Solroskärnor brukar funka fint som komplement till nötter – mycket fina fetter och protein så testa det 🙂