Hej solstrålar ♥
Granola är gott att toppa det mesta med. T.ex. filen/ yoghurten/ keson/ kvargen/smoothien/ pannkakorna/ gröten/ glassen osv… Det funkar till mycket helt enkelt och kan varieras i all oändlighet. Jag gillar dock att ha havrekärnor i min granola eftersom de ger en härlig krispighet som kan vara svår att få med endast gryn och flingor. Men den som inte har havrekärnor kan t.ex. tillsätta solros-/ pumpakärnor istället för att få den där krispigheten.
Innan vi åkte upp till Idre bakade jag ihop en variant jordnötsgranola med dadlar som blev helt underbar! Dadlarna gör den extra söt och god samtidigt som den mättar bra tack vare högt innehåll av både fett och proteiner. En lyxig och god, men ändå hälsosam granola har ni här!
Ingredienser:
- 10 dadlar
- 1 banan
- 1 dl jordnötssmör
- 2 äggvitor
- 1 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
- 4 dl havrekärnor
- 2 riskakor
- 2 dl havregryn
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar, banan, jordnötssmör, äggvitor, kanel, kardemumma och salt till en slät smet. Blanda ner havrekärnor, havregryn och söndersmulad riskaka. Bred ut smeten på en plåt och kör in i ugnen i 20-30 minuter. Ta ut var femte minut och rör runt för att det inte ska bli en enda stor kaka av allt. Ta ut och låt svalna på plåten innan du häller upp i en förvaringsburk.
Kram / Emma.
Den här granolan smakade alldeles underbart! Jag bytte ut kryddorna mot kakao, så blev som chokladgranola. Mums 😀
Mums så gott med chokladgranola 🙂
Testar att göra detta imorgon! Ser supergott ut.
Provade att göra de här och de blev supergott!! Äter de till mitt morgonfil varje dag nu, måste snart göra en ny sats.. 🙂
Oj vad gott det ser ut!
Granola är verkligen användbart och gott till det mesta 🙂
Toppar min kesella/bärröra med granola inför mina långpass för extra energi = toppen!!