Emma Barremyr

Turist i Norge

Hej vänner ♥

Idag har vi känt oss som riktiga turister här i Norge. Både Atlanterhavsveien och Trollstigen är stora turistattraktioner så vi har inte direkt varit ensamma på vägarna. Men det finns ju en anledning till varför de är turistattraktioner och det har varit riktigt häftigt att åka i alla tunnlar (djupt nere i Atlanten), över långa broar och på de snirkliga vägarna i bergen. De snirkliga vägarna påminnde mycket om vägarna till Bormio i Italien som vi var och åkte på för tre år sen. Så inget nytt – men riktigt häftigt ändå! Regnet har hängt i luften hela dagen (och även öst ner på oss), men vilket landskap vi har åkt i – så otroligt vackert! Inga bilder i världen kan beskriva den mäktiga känslan de höga bergen ger. Jag är så avundsjuk på alla som bor här – både på landskapet och de vackra husen de bor i. Jag lovar, jag har nog hittat både, 5 och 10 och 20 hus jag blivit helt kär i idag 🙂 Norrmännen har bra hussmak!

Inatt har vi stoppat till i Geiranger där vi sover sista natten på hotell för några dagar. Imorgon är planen att vandra här, eller paddla, eller både och – vi har inte riktigt bestämt oss än. Imorgon natt sover vi iallafall i tält och likaså de kommande två nätterna efter det, fast då i Jotunheimen. På söndag planerar vi att gå upp för Galdhöpiggen, Norges (och Nordeuropas) högsta topp på 2496 m.ö.h. Ska bli spännande och utmanande!

Här kommer några bilder från dagens bilresa!

IMG_1787

IMG_1805

IMG_1806

IMG_1814

IMG_1827

IMG_1833

IMG_1836

IMG_1839

IMG_1842

IMG_1843

IMG_1866

IMG_1862

IMG_1867

IMG_1871

IMG_1883

IMG_1887

IMG_1891

 

Nu ska vi äta en bit mat här på hotellet och sen planera inför imorgon och de kommande dagarna. Det är nu det riktiga äventyret börjar och SOM VI LÄNGTAR! Vandra, laga mat i naturen, njuta av tystnaden och de vackra utsikterna ♥

 

PS. Jag har varit OTROLIGT dålig på att svara på era kommentarer senaste tiden. Jag läser ALLA, men har bara inte haft tiden att svara. Jag lovar att ta tag i det när jag kommer hem. Älskar kontakten med er och ni förtjänar att få svar. D.S.

Ta hand om er ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabella

  Åhh blir helt euforisk av att kolla på alla dina bilder från Norge! Är där varje sommar och ska dit igen om en vecka. Helt fantastiskt underbart vackert är det där! Och måste bara fråga; har du några tips på bra maträtter som man kan ta med sig på fjällvandring? Ska gå 3 dagar i fjällen med min pappa. Tror vi tar gröt med ägg på morgonen, köper med oss bars och sedan så skulle det vara bra med lite inspiration för ex. lunch, middag och andra enkla, goda och hälsosamma mellanmål! 🙂
  Kram till dig <3
  ///Isabella

  1. Emma

   Åh, vad härligt! Blir avundsjuk på dig som ska dit igen 🙂 Vi körde mest på pasta/ ris och tonfisk/ makrill i tomatsås som vi rörde runt med pesto. Ekelt och smidigt att bära med sig och tillaga ute i naturen! Gröt och ägg är ju toppenbra frukost. Till mellis är choklad, nötter, torkad frukt, riskakor och nötsmör super!

 2. Mira

  Hej!
  I detta nu pågår ett folkmord av palestinier. Det kanske kan kännas att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
  Min vän har formulerat ett mail som hon har skrickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
  Tack!
  http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

stats