Emma Barremyr

Fantastiska Norge

Hej vänner ♥

Hur mår ni?

Jag kikar in för en snabb update om de senaste dagarna. Semestern är inte slut än, imorgon åker vi vidare för en sista vandringstur till Trolltunga. Men vilken fantastisk helg vi haft! Norge har imponerat på oss flera gånger om och vi har fått uppleva helt otroliga vyer! Vilken mäktig natur och vilka otroliga berg. Det finns inga ord eller bilder som kan beskriva de senaste dagarna. De har bara varit så himla BRA!

Vi började i Geiranger där vi vandrade till Skageflå första dagen. Natten tillbringades sen i tält precis intill fjorden som vi på lördag morgon tog en tidig kajaktur på. Helt otroligt vackert! Sen åkte vi vidare genom bergen mot Jotunheimen. Det blev många stopp längs vägen, bland annat på Dalsnibban och i Pollfoss. Igår gick vi upp för Galdhöpiggen och idag har vi vandrat längs Besseggen. Fantastiskt fina plaster båda två. Nu har vi precis checkat in på hotell i Bessheim, duschat, fikat glass och kaffe och ska straxt äta en bit mat innan läggdags. Vi är så trötta, men lyckliga efter dessa dagar!

Norge har precis gett oss en av de bästa semestrar vi kan tänka oss!

IMG_1938
Geirangerfjorden från vandringsleden mot Skageflå
IMG_2056
Morgontur i kajaken på Geirangerfjorden
IMG_2140
Meditation uppe på Dalsnibban
IMG_2203
Pollfoss
IMG_2318
På toppen av Galdhöpiggen
IMG_2367
Underbara Besseggen!

 

Jag kommer berätta mer om varje dag när jag är hemma sen. Nu ska vi fortsätta njuta av semestern och det vackra landskapet utanför hotellet ♥

 

Stor kram till er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Fantastiska bilder! Jättekul att se! Jag ska till Norge om några dgr och göra ungefär samma tur som er 🙂 hur lång tid tog det att vandra besseggen? Vart utgick ni ifrån? Kan man gå en kortare tur där tror du? Vi tänkte nämligen hinna köra till Oslo på eftermiddagen. Vore toppen med lite tips!

  1. Emma

   Oj vad roligt att du ska göra nästan samma! Du kommer få det fantastiskt 😀 Besseggen tar mellan 5-7 timmar att gå. Vi tog dock gott om fikapauser så för oss tog det nästan sex timmar. När du går Besseggen kan du välja att gå från två håll. Antingen så tar du båten från Gjendesheim till Memurubu och går sedan tillbaka till Gjendesheim. Vi gjorde tvärt om – att vi gick från Gjendesheim till Memuburu och tog båten tillbaka. Den vägen är tuffare, men du går hela tiden med den vackra utsikten framför dig, så därför rekommenderar jag det! Var ute i god tid, börja gå vid sju så hinner ni garanterat ner till Oslo i bra tid sen 🙂 Alternativt så kan ni ju gå från Gjendesheim och sen vända efter en stund och gå tillbaka om ni bara vill gå en kortare sträcka, så det finns alternativ, men det tog ett tag att komma till själva Besseggen där den vackra utsikten är! Lycka till och hoppas ni får en underbar resa 🙂

  2. Per

   Om du går från Gjendesheim till Memuburu kolla vilka tider som båten går tillbaka så slipper ni bli överraskade som vi =). Ska du åka båten tidigt på morgonen till Memuburu så är de även bra att vara ute i god tid (väldigt god tid). När vi var där så skulle båten ha åkt 07:45 men gick 07:20 då den var full så de lönar sig att vara en timme innan utsatt tid (iaf när vi va där).

   Ha en fantastisk vandring=)

 2. Zeruda

  Gud, så vackert! Jag har ockå varit sugen på att åka till Norge de senaste åren! 🙂 Tänk att allt det där finns bara ett stenkast ifrån Sverige!

 3. Stina

  Hej Emma:) och tack för en underbar blogg! Tänkte slänga iväg några frågor som kanske inte bara har med inlägget att göra men det kanske inte gör något.
  Jag måste säga att bilderna du tar är helt fantastiska! De ser ut som broschyrbilder typ. Har du gått någon kurs, och vad använder du för kamera?? Jag lade märke till guldhalsbandet du hade på några bilder tidigare och undrar vad det är och om du skulle kunna fota det närmare:)? Och får du tid tänkte jag kolla med dig om du kan på något sätt samla ihop dina recept så man kan skriva ut det eller om du skickar de till mig eller om du tänkt göra någon samling, bok, jag vet inte.. jag skulle bara vilja ha dem ifall man inte kan lita på datorn, om bloggen försvinner eller något händer. Skulle bli förkrossad (inte på samma sätt som du förstår jag ju men ändå). Taaaacksam för svar och keep up the good work:)! Kram /Stina

  1. Emma

   Hej! Tack för att du läser och kikar in här 🙂 Vad roligt att höra att du gillar mina bilder, det gör mig jätteglad! Vad gäller fotograferingen är jag självlärd genom internet och lek med min systemkamera (canon 550d). Det har tagit många år att få bilderna bra och jag utvecklas hela tiden, men det skulle noga vara enklare att gå en kurs kanske? 🙂 Ska se om jag kan fota mitt halsband närmare. Kedjan fick jag från min pojkvän på vår 2 årsdag och månadsstenen som sitter på är en doppresent från mormor och morfar! Till sist boken, en bok finns i åtanke och kommer förhoppningsvis inom en snar framtid! Jag ska bara få lite tid 🙂 Kram

stats