Emma Barremyr

Pesto- och fetalax i foliépaket

God morgon ♥

Grillen går alltid varm hos mina föräldrar om somrarna. Jag älskar det eftersom vi har noll möjlighet att grilla hemma i lägenheten i stan (förbjudet). Nu när jag är hemma är det ju för det mesta jag som lagar maten. I vanliga fall gillar jag ju att komma och och bli servad av mamsen, men nu när jag är hemma längre skämmer jag gärna bort familjen med att laga mat till dem.

När det dessutom är så varma och härliga dagar som nu passar vi såklart på att grilla extra mycket. Äter ute gör vi också mest hela tiden och det är så himla underbart! Allt smakar så mycket bättre utomhus!

Igår gjorde jag pesto- och fetalax i foliépaket med ugnsstekt sötpotatis och en vanlig sallad till middag.

Så enkelt. Så gott. Så somrigt ♥

IMG_1579

IMG_1581

IMG_1584 - Kopia

IMG_1589

IMG_1595

IMG_1602

IMG_1607

 

Pesto- och fetalax i foliépaket: lägg en tinad laxfilé på en ark grillfolié, salta och peppra. Mosa sedan ihop fetaost och pesto efter tycke och smula sedan över laxen. Vik ihop till ett paket och lägg på grillen i 15-20 minuter.

 

Har ni några härliga grilltips att dela med er av?

En smarrig marinad? En god vegetarisk rätt på grillen? Ett gott tillbehör till det grillade?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Supergott! Grillade idag och gjorde då pesto- och fetalaxpaketet. Ååå vad den gick hem hos sambon. Dina recept på sylt är också toppen!

    1. Emma

      Vad kul att du lagar mina recept och gillar dem 🙂 Tack för att du kikar in här och kommenterar! Hoppas du har en härlig söndag! Kram

  2. Linda Assarsson

    Trä upp kokta små färskpotatisar på grillspett och grilla tills de fått fin färg, fantastiskt gott!!
    Grillade tzayspett=underbart!!
    Somrig sallad med fetaost, melon, rödlök, tomat, gurka, majs, salladsblad…

  3. Viccy

    Fetaost i foliepaket! TESTA och du dör matdöden!! 😉

    Lite olja i botten, en hel fetaostbit, hela smålökar, soltorkad tomat, körsbärstomater och så lite pesto på toppen. Grilla paketet typ 10 min eller något och ät direkt! 🙂

  4. Hanna

    Färskostfyllda champinjonhattar! Marinerad tofu (kan användas som köttsubstitut i burgare, på spett eller bara grillas i skivor.

    Och ett påpekande så här i en tid när all mat ser ut att vara längre från ursprunget än nödvändigt. Det där är inte en laxfile. Det där är en portionsbit laxfile. En laxfile väger oftast över ett kilo=)

stats