Emma Barremyr

Hej Norge!

Hej ♥

På söndag åker jag och Pelle med mamma och pappa till Idre. Vi ska vara i stugan och pyssla lite, sen träna, äta gott och bara vara också såklart! På onsdagen åker vi sen vidare till Norge!

Planen var ju först att vi skulle åkt till Åre, men sen kom vi på att vi skulle dra till Island istället. Vi gottade ner oss totalt, gjorde en resrutt och planerade att vara borta i två veckor – tills vi insåg att vi var alldeles för sent ute. Nästan alla hotell var fulla så Island får vänta ett tag till. Istället bestämde vi oss för att åka över till Norge, vårt vackra grannland som har så otroligt mycket vacker natur att bjuda på!

Vi kommer börja uppe i Kristiansund och sen åka Antlanthavsvägen och Trollstigen ner till Geirengerfjorden. Där ska vi troligtvis vandra lite innan vi åker vidare till Jotunheimen nationalpark och sedan avslutar med Trolltunga. Vissa nätter spenderas på hotell och vissa nätter i tält. Det blir inga långa vandringar som Kungsleden för två år sen, men härliga dagsturer, och tvådagarsturer hoppas vi på!

 

norge

 

Bilder från google.

 

Har ni några härliga Norgetips? Fina vandringar i Jotunheimen? Vi tänker oss Besseggen  och Galdhöpiggen, men ni kanske har något annat tips?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    hejsan,

    Jag jobbade i Geiranger en sommar. Där finns så många härliga stigar/dagsturer. Men om jag ska rekommendera en så är det nog upp till Skageflå ni ska gå. Rekommenderar att ni kommer sjövägen (åtminstone en väg) med båt /kajak. Sen kan man tältä där uppe och t.ex. gå tillbaks genom skogen följande dag.

    http://www.geirangerfjord.no/fjordgardane

    1. Emma

      Tack för tipset! Vi följde ditt råd och vandrade till skageflå och sen paddlade vi på fjorden en morgon, heeeeelt fantastiskt 😀

  2. Malin

    Har jobbat i Geiranger och Ålesund i flera säsonger. Finns så mycket tips så jag vet inte var jag ska börja. Definitivt äta på Westerås gård. Kajak en tidig morgon på fjorden. Båt ut till Skageflå eller Blomberg och så gå tillbaka. Eller toppturer t ex till Vindsåshornet. Eller en tur till Eidsvatnet och fiska. Fråga efter Katrin på turistinfon och hälsa från mig så får du garanterat ännu fler tips!

    1. Emma

      Maten på westerås gård var så himla god, och utsikten var ju fantastisk, så TACK för tipset 🙂 Det blev en vandringstur till skageflå och en kajaktur på fjorden utöver det! Otroligt fint!

  3. Sanna

    Vad roligt att du ska till Norge Emma! Jag har jobbat i Stryn en sommar som inte ligger så långt ifrån Geiranger. Hela den regionen är verkligen så himla vacker så jag är säker på att ni kommer få en härlig resa! Jag gjorde själv bara dagsvandringar runt Stryn (supervackert!) men även att cykla eller köra på de norska vägarna är en upplevelse i sig! Ett litet ställen mellan Geiranger och Stryn som heter Hjelle har ett supermysigt hotell som även har väldigt gott fika 🙂 Jag ser fram emot dina inlägg och bilder därifrån som jag får minnas lite igenom. God tur! 🙂

  4. Mimmi

    Mitt bästa Norgetips: åk till Stranda Skisenter, 1 h från Geiranger. Ta stolsliften/gondolen upp på Roald och njut spektakulär utsikt och gofika från paviljongen. Vandra sista biten upp till toppen, Roaldshorn. Jag jobbade där ett par vintersäsonger – fantastiskt ställe! Testa fiska sej vid kajen i väntan på färjan i Stranda. http://m.strandafjellet.no/ Annars är spa:et på Hotell Union i Geiranger grymt (men lär förbokas). Ålesund är en vacker stad att besöka när ni ändå har ”vägarna förbi”, missa i så fall inte fisksoppan vid utsiktspunkten Aksla/Fjellstua!

  5. Mira

    Åh, vad härligt det ser ut 😀 Har tyvärr inga tips då jag inte har gjort några längre resor till vårt kära grannland – men jag blir ju sugen nu när jag ser dina bilder 🙂

stats