Emma Barremyr

Glutenfri jordgubbspaj till midsommar

Hej vänner ♥

Imorgon är det midsommar och kanske vill ni fira med en god och hälsosam efterrätt på bordet?

Jag gjorde nämligen en jättegod jordgubbspaj förra helgen som jag vill dela med er. Min jordgubbspaj är fri från gluten, socker, smör och mjöl för er som önskar att äta en nyttigare variant. Med nyttig menar jag ju såklart att den är sprängfylld med näring, ger energi och bra saker till kroppen. Både smaklökarna och magen kommer skutta och skrika glädjetjut!

Den fick dessutom toppenbetyg från alla provsmakare förra helgen!

IMG_1108

 

Ingredienser (4-6 personer):

 • 1 liter jordgubbar
 • 10 dadlar
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 dl kokosflingor
 • 1 msk kokosolja
 • 1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skiva jordgubbarna och lägga dem sedan i en smord pajform. Mixa ihop dadlar och kokosflingor i en mixer och tillsätt sedan mandelmjöl, kokosolja och vaniljpulver. Mixa lite till och smula sedan degen över pajen och kör in den i ugnen i 20-25 minuter.

Servera med en klick vaniljkvarg eller vispad grädde!

 

IMG_1113

 

Hoppas den smakar lika gott i era munnar som den gjorde i våra!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Toppen! Så skönt att du inte lägger energi på sådant du inte behöver.
  Jag menar verkligen att du är sååååå himla duktig på allt.

  Trevlig Midsommar nu Emma! Lägg gärna ut din goda buffe sedan och det ni äter ikväll! Kramis gumman

 2. Malin

  Men vadå Fanny! Jag tycker att hon är en super duper duktig tjej på allt och hon verkar laga såååååå gott hela tiden. Allt smakar perfekt! Och allt hon gör! Toppentjej med andra ord! Jätteduktig! Tror hon vill höra det med! Det vill väl alla! 🙂

  1. Emma

   Jag vet att jag är duktig på det jag gör 🙂 Jag brinner för det och lägger ner hela min själ i det, då blir det bra! Sen spelar det inte så stor roll vad andra tycker, huvudsaken är att att jag bekräftar mig själv och är stolt över den jag är och det jag gör, och det är jag! Sen är det bara jättekul att så många andra också bekräftar det till mig 🙂 Allt som jag gör är dock inte supergott, jag lagar mycket mat varje vecka och väljer bara att lägga ut det som smakar bra här på bloggen! Ha en trevlig midsommar 🙂

  1. Fanny

   Okej..? Snacka om onödig kommentar. Sluta läs Emmas blogg om du blir så provocerad då!

   Emma: hoppas du inte tar inte åt dig av sådana onödiga kommentarer, vi är många som tycker du är fantastiskt och ger en massa pepp och inspiration! 🙂
   Kram och glad midsommar!

   1. Emma

    Det är inget som provocerar mig alls 🙂 Jag är stolt över det jag gör och den jag är och väljer att inte lägga onödig energi på sånt som jag inte behöver lägga energi på! Himla skönt!

    Tack för din fina pepp Fanny! Du är fantastisk, kom ihåg det!

    Stor kram och hoppas du får en fin midsommar 🙂

stats