emmabarremyr

Emma Barremyr

Smörstekt lax med världens godaste potatissallad

Hej finisar ♥

Ända sen jag var liten har jag hatat potatis. Under uppväxten fick jag rent ut sagt kväljningar av att tugga på en potatis, och skolans varianter gjorde det tyvärr inte bättre. Som liten vägrade jag till och med att äta pommes frites och mos (som barn ändå brukar tycka om), så nej – potatis var inget för mig. Men när jag började växa till mig gjorde jag nya försök. Jag åt mos (om det absolut inte fanns potatisklumpar i) och började också äta klyftpotatis (helst tunna som chips och krispiga, så att jag slapp potatiskonsistensen). Jag testade pressad potatis, färskpotatissallader, åt mer klyftpotatis och har nu den senaste tiden upptäckt att potatis ju är fantastiskt gott! Det svåraste för mig har varit att äta en kokt vanlig potatis – det har verkligen inte tilltalat mig. Men nu helt plötsligt ÄLSKAR jag det (och nej, jag är inte gravid).

Jag har totalt kärat ner mig i kokt färskpotatis som blandas ut med en oliv- och dilldressing. Helst ska det serveras till en perfekt stekt laxbit, men det funkar till en grillad köttbit också! Receptet är mammas, men jag tänkte dela det med er ändå 🙂

IMG_1096

 

För två personer: skrubba, skiva och koka 6-8 (beroende på storlek) färskpotatisar i saltat vatten. Blanda ihop 1/2 dl olivolja, 2 msk dill, 1tsk dijonsenap, 1 msk gräslök, salt och svartpeppar. När potatisen är färdig – häll av vattnet och häll sedan på olivdressingen och blanda runt!

 

IMG_1100

 

Mmmm, färskpotatis!

Hoppas det smakar 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sally

    Haha jag gillar inte heller potatis. Inte så att jag får kväljningar men förstår verkligen inte tjusningen, smakar liksom inget! Nej tacka vet jag sötpotatis och amdra rotfrukter 🙂

    1. Emma

      Du får testa den här potatissalladen dock. Den är mer än smaklös, men slår väl kanske inte sötpotatis precis 😀

stats