Emma Barremyr

TÄVLING – vinn en menskopp från Lunette

Hej vänner ♥

Minns ni menskoppen som jag skrev om för några veckor sen?

Jag har provat den nu och är grymt nöjd då den faktiskt var bättre än den andra jag haft tidigare. Dessutom finns det tillhörande rengöringsprodukter till Lunettes menskopp vilket höjer den till snäppet högre betyg! Rengöringstvålen har jag hemma, medan servetterna är perfekta att ha med i väskan när koppen ska rengöras någonstans på språng. Det är också underbart att slippa komma ihåg att ta med tamponger samtidigt som jag inte behövder oroa mig från att dra ut en ”torr” tampong i slutet på mensen. Koppen är gjord i silikon och är snäll mot slemhinnorna. Helheten ger en väldigt bra upplevelse även om det är lite krångligt att få in och ut den innan en lär sig tekniken korrekt!

Lunettes produkter finns att köpa på apoteket.

 

NU HAR ÄVEN NI CHANSEN ATT TESTA EN MENSKOPP!

Jag tävlar nu ut ett kitt med en menskopp (du väljer själv storlek och färg) med tillhörande förvaringspåse, en flaska Feelbetter och kroppsservetter.

 

IMG_0702

 

För att delta i tävlingen:

 • Motivera varför du vill vinna menskoppen
 • Gilla Lunette och PTbyEmma på facebook

Kom ihåg att skriva med din mailadress i kommentarsfältet så att jag kan maila dig om du vinner.

Tävlingen avslutas på söndag kl. 18.00.

 

IMG_0706

 

Tveka inte att delta! Mens är inget att skämmas över! Alla tjejer har det och vi är inte äckliga för det, även om det känns så ibland. Jag lovar att menskoppen ger en mycket bättre mensupplevelse än vad tamponger och bindor ger!

 

Det här inlägget presenteras i samarbete med Lunette.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Clara

  Fint att du lytet fram menskoppen så att fler får veta att den finns! Jag försöker leva så snällt som möjligt mot naturen. Att konsumera så mycket bindor och tamponger som jag gör varje månad känns så onödigt när man kan använda en menskopp i stället.

 2. Lotta Pota

  Jag provade menskopp en gång när det var helt nytt men den var värdelös… Den läckte hela tiden och var klumpig. Det har säkert utvecklats mycket sedan dess. Jag önskar så att det hade funkat sist för jag VILL verkligen att det ska funka. Det låter så smidigt att slippa tänka på att ha med sig tamponger (som jag alltid glömmer) och jag har lite ”varannandagsmens” när jag har mens så torra tamponger är jag van vid och det är HEMSKT.

  Nu hoppas jag att jag har tur och vinner så jag får ge menskoppen en ny chans 🙂

  /Lotta

 3. Malin

  Gillar båda sidorna på FB! Jag älskar att använda menskopp, men nu efter graviditet så behöver jag en större storlek och skulle gärna vilja testa att använda denna från Lunette, den verkar vara Rolls Royce av menskoppar! Hoppas på jättetur!

 4. Alice

  Jag har tyvärr inte facebook men hoppas att jag får delta ändå, och sprida budskapet in real life så att säga! Mens är för mig förknippat med smärta och skam. Ja, smärtan får många av oss dras med, men skammen däremot – kommer med blödningarna. Stora blödningar då man får springa och byta både binda och tampong väldigt ofta. Menskoppen har jag hört rymmer en stor mängd blod, och koppen kan dessutom göra så att slidväggarna slappnar av och jag därmed kan få en mildare mensvärk? I så fall låter denna uppfinning revolutionerande! Det är tråkigt att inte fler får information om nyare, mer hållbara alternativ, till mensskydd. Här går vi med sträva tamponger fast vi inte ens behöver. Knasigt och dumt.

  Är jättesugen på att prova (och för en gångsskull se fram emot att få mens?! Wow.) och se what’s the fuzz is all about.

  Kram!

  Aliice_92@hotmail.com

 5. Annika Nilsson

  Hej!
  Vilken bra tävling!
  Jag har mycket rikliga och jobbiga mensperioder. Gruvar mig verkligen för detta varenda månad. Menskopp har jag hört talas om som hastigast någon gång tidigare, men visste knappt vad det var för något. Nu har jag läst vad du har skrivit, och blev väldigt inspirerad. Kanske detta kan hjälpa mig att slippa gruva mig så för mensen varje månad? Hoppas!

 6. Elin jönsson

  Jag har varit livrädd för detta och inte vågat testa. Men nu hör jag från vänner och bekanta, läser på bloggar osv hur jäkla bra dom är. Så nu kan jag inte vänta tills jag skaffat mig en egen!!!

 7. Maja

  Hej! Jag skulle vilja vinna menskoppen av flera anledningar. Den första är att jag blöder så otroligt mycket efter att ha slutat med p-piller. Till och med de största tampongerna suger upp för lite och jag måste byta ofta. Det gör också väldigt ont att föra upp så stora tamponger, speciellt i slutet av menscykeln. Den andra anledningen är att jag precis gått ut gymnasiet och är arbetslös, därav har jag ingen inkomst. Att köpa tamponger och bindor för de pengar som jag har känns mindre roligt. Jag är också väldigt glömsk och tankespridd, och ger mig ofta iväg utan mensskydd i väskan. Behöver jag då byta tampong när jag inte är hemma är det bara att knipa och hoppas på att jag inte blöder igenom. Jag skulle jättegärna vilja testa menskoppen för att det verkar så praktiskt och skonsamt mot både kroppen och miljön!

  Min mailadress är maja.lundins@gmail.com och jag har gillat sidorna på Facebook!
  Kram
  Maja Lundin S.

 8. Kristina

  Hej igen, hehe! Fattade inte riktigt om en skulle skriva mailadressen här eller om det räckte där uppe, haha, men min mailadress är: kristinahw@hotmail.se och jag har gillat båda sidorna på facebook. Återigen, tack för att du och din blogg finns och jag håller alla tummar och tår för att jag vinner!

 9. Kristina

  Hej Emma!
  I nästan ett år har jag inte haft någon mens, tyvärr inte pga pp-piller, p-stav eller liknande, utan förmodligen stress, för mycket träning, kanske lite för lite mat eller något åt det hållet.
  Jag har alltid älskat att träna och jag har alltid varit känd för att äta som en häst, eller två kanske. Jag har alltid varit hälsosam, men sedan inser jag att jag plötsligt inte är så himla frisk längre, det har såklart varit en befrielse att inte ha mens, att slippa tänka på att alltid vara redo men tamponger, att inte behöva slita på slemhinnor med tamponger osv, att inte alltid behöva tänka på att oj nu har det gått fyra timmar, dags att byta, det har varit en befrielse att inte behöva smussla med tamponger och annat i skolan (för mens är ju skamligt, inget en ska visa eller prata om, eller hur var det nu?). Men ändå, jag behöver ju så som alla andra få min mens, jag behöver en kropp som fungerar, men hormoner som utsöndras som de ska och så vidare. Jag behöver ju en frisk kropp som är frisk och stark inte bara idag utan resten av mitt liv.
  Därför har jag kämpat för att få tillbaka min mens, bli mänsklig igen, ätit ännu mer, kanske tagit det lugnt ibland. Jag har hela tiden tänkt att när den kommer tillbaka ska jag belöna mig själv med att införskaffa en menskopp. Sedan jag hörde om det för första gången har jag alltid tyckt att det var genialt, miljövänligt, billigt i längden, smidigt och bra på att sätt och vis. Har hört så himla mycket bra om den men inte tagit initiativet att köpa en och det senaste året har det ju inte varit läge.
  I måndags hände något fantastiskt, en liiten, liten blodig fläck i mina bästa trosor. Mensen är tillbaka, förhoppningsvis för att stanna, och jag kände mig levande!
  Och så lägligt att du precis i samma veva har denna tävling, det blir ju som en dubbel belöning, att få en menskopp men att dessutom vinna den, och som du kanske förstår skulle det vara så himla roligt och vinna!
  Massor med kramar och tack för en fantastiskt blogg!

  1. Kristina

   Fattade inte riktigt om en skulle skriva mailadressen här eller om det räckte där uppe, haha, men min mailadress är: kristinahw@hotmail.se och jag har gillat båda sidorna på facebook. Återigen, tack för att du och din blogg finns och jag håller alla tummar och tår för att jag vinner!

 10. Maria B

  Hej Emma!
  Vilken fantastisk tävling!

  Lingonveckan är den tid i månaden då jag inte alltid mår så bra både psykiskt och fysiskt. Hormonerna spökar och smärtan är ibland så olidlig att jag varit nära att bland annat svimma och kollapsa på offentliga platser. En gång ville några ringa efter en ambulans då de såg hur dåligt jag mådde men jag vägrade säga varför jag mådde dåligt eftersom jag skämdes så otroligt mycket…visst är det sjukt, haha! Försöker undvika att ta smärtstillande piller så långt det bara går och jag orkar (vill veta vad det är jag stoppar i mig och att det är så naturligt som möjligt) + att jag har ett starkt brinn för miljöfrågor, vilket gör att kostnaderna för inköp av bland annat giftfria och miljövänliga tamponger lätt flyger iväg! Att vinna menskoppen skulle underlätta min vardag otroligt mycket och även göra mig stoltare att jag lyckats förbättra ännu en aspekt i min vardag till ett mer miljövänligt alternativ!

  Jag är trött på att vara rädd för att prata om mens, dölja att man köper tamponger, diskutera menskoppar och lingonveckan….vinner jag inte denna tävling har jag i alla fall tagit steget och vågat skriva om detta som ändå är så naturligt, vilket gör mig stolt bara det 🙂

  (Gillade redan dig på fb och har nu även gillat Lunette….håller tummarna!)

 11. Johanna

  Jag har ingen motivering varför jag vill vinna en menskopp, men why not liksom!? 😉 Jag vill ha en menskopp (nähä, annars hade jag inte kommenterat), jag glömmer att ta med tamponger vart jag än går, jag tycker det är orättvist att vara tjej och behöva betala för att ha sin lingonvecka en gång i månaden. Tamponger kostar 25 kr, bindor också. Om jag köper tamponger och bindor, dessutom köper jag mini, normala (aporåpå det så hatar jag ordet normal, för att ja man ska vara annorlunda) och super (I’m a superwoman som går igenom det här tycker jag, det är vi alla). Min mens gillar att variera sig tydligen. Då blir det alltså 100 kr, om jag nu har räknat rätt. Jag är inget mattesnille, tur att jag läst klart all matte och aldrig någonsin ska ha det igen. Wiho, livet äger. I alla fall, för den hundralappen hade jag kunnat köpa ett träningsplagg. Det är typ det ända jag köper, är Sveriges största träningsfreak tror jag. Jag hatar i alla fall mens, jag hatar att betala för mina tamponger, dessutom choklad för att jag blir ju så hemskt chokladsugen (som nu, nu ska jag ja mens snart och vill du veta hur mycket choklad jag har tryckt både igår och idag? Nej det vill du inte #fatnessforlife liksom. Choklad kostar också pengar, men ja det kan jag tänka att lägga mitt studiebidrag på, för att ja choklad äger. Jag hatar humörsvängningar också, det gör mina föräldrar i alla fall främst. Okej då jag har ADHD, jag har alltid humörsvängningar. Men ändå, mens suger faktiskt. Jag är dessutom för snål för att köpa en menskopp. Jag hatar också att vara tjej, men det är jag ju nu, så jag får helt enkelt leva med det. Man får liksom tänka positivt

  1. Johanna

   Typ att jag kan föda barn, men det är inget positivt, det gör ju bara ont. Tror jag. Det verkar så i alla fall. I mean, tänk att trycka ur sitt barn ur ett megastort hål (det kändes fel att säga fitta) Jag är kanske lite för öppen, men hallå, världen behöver fler såna människor som kan använda såna ord. Istället för att typ säga mus, hallå liksom, fittor ser inte ens ut som möss. Eller gör dem det? Inte vet jag. I alla fall…det var min motivering det. Jag vill ha en menskopp, punkt slut. Hejsvejs

  2. Johanna

   Hela min motivering gillar tydligen inte att komma med. Jag borde skriva en roman alltså. I alla fall, här kommer slutet (om nu hela kommer med xD) och jag har tyvärr glömt bort mitt Facebook lösenord, har minne som en guldfisk, värre till och med. Dessutom har jag ingen användning för det, förutom nu när jag skulle behövt det som mest men ja till mestadels så suger Facebook tyvärr. Instagram is The new thing liksom

  3. Johanna

   där följer jag dig. Du är bra du. Och om du undrar vad jag heter på instagram så heter jag @jjoohhanna där, då kommer du inte bli så förvånad över att jag skrev en lång roman som motivering, för att ja hela min instagram består av romaner. Hehe. Jag är ett litet ADHD barn som har lite för många tankar som måste ut. Sorry. Nej nu ska jag sluta skriva och hålla tummarna på att jag vinner istället. Hejdå. Ännu en gång.

 12. Eva

  Hejsan, jag har länge varit nyfiken på att byta ut alla mensskydd mot en menskopp. Nu hoppas jag att jag får chansen!

 13. Henrietta

  Hejhej! Tyvärr har jag inte facebook längre och kan därför inte gilla sidorna. Har precis blivit klar med min femåriga utbildning och känner för en ordentlig utrensning och har ett fruktansvärt sug efter att bara rena min kropp och få bort all stress och känslan av ett nergånget inre! Jag njuter av varje sekund och av att jag om jag vill kan andas morgonluft på promenader utan att behöva stressa. Min pojkvän bor i Malmö och jag i Uppsala och 6-timmars tågresor är nästan vardag. Menskoppen med rengöringsservetterna känns helt perfekta för dessa resor. Dessutom känns att byta ut uttorkande tamponger som en bra grej när det kommer till att rensa ut all gammal stress och annat skit som lagrats i min kropp under så lång tid! Även om jag förstår att facebook-gillandet var ett måste så ger jag det chansen och skriver här (om inte annat för att motivera mig själv till att köpa en så fort jag börjar jobba!) & vill också tacka så fruktansvärt mycket för att du skriver den här fabulösa bloggen!

 14. Carola L

  Jag har testat en annan sort och den fungerar inte optimalt för mig, skule gärna vilja testa denna istället eftersom jag har väldigt rikliga menstruationer och vill slippa byta tampong OCH binda varje timme.

  Gillar bägge på FB (Carola Lind)

 15. Ullis

  Hej, vilken bra tävling! Är 40 år och hade aldrig hört talas om den här förrens en kollega spridde rosor om den. Tyvärr har jag aldrig testat men skulle gärna vilja så jag hoppas och håller tummarna! Har svårt att använda tampong så badsäsongen blir det att sitta på filten och inte kunna bada. Och vid träning i tajta tights är det sådär kul att ha binda.

 16. Frida

  Hej! Jag har länge letat efter lunetts menskopp men hittar dem aldrig på något apotek.. Därför passar den här tävlingen perfekt! Jag tycker att menskoppen verkar vara en otroligt bra idé och skulle gärna vilja testa dem. Tycker att tamponger och bindor är jobbiga när man badar och tränar m.m. Speciellt träningen blir lidande då jag tycker att det är obehagligt att träna med dem.. Då skulle menskoppen absolut vara den smartaste lösningen! Dessutom är den bra för både miljön och plånboken eftersom att man kan ha dem flera år, vilket är extra bra om man är en ung student som även vill tänka på miljön;-)
  Skulle jag vinna den här tävlingen skulle det underlätta min vardag otroligt mycket speciellt i skolan och på gymmet. Om jag vinner skulle jag vilja ha den mindre storleken i lila:-) (gillat båda sidorna på Facebook)
  Tack för en super bra blogg!!

 17. Jonna

  Hej! Så roligt med en tävling- och vilket bra pris!
  Jag vill oerhört gärna vinna denna tävling, eftersom jag är en av de som jämn måste använda binda då jag har så väldigt svårt med tamponger- att över huvud taget få in dem och sen mot slutet av mensen när det är så torrt. Bindor har jag vid det här laget utvecklat något slags hat mot- stora och otympliga, ger skavsår och kan ”prassla” lite när man rör sig/går, besvärliga när man ska bada och känns väldigt ofräscha. Nej, jag gillar inte alls bindor- dessutom är det inte så miljövänligt och blir ju rätt dyrt i längden. Därför skulle jag bli så lycklig om jag vann denna tävling 🙂
  Ha det bra! 😀

 18. Beatrice Bäckstrand

  Jag är med och tävlar!
  Jag har tyvärr en sån enorm menstruation och blöder omkring 10 dagar varje månad, vilket medför en stor kostnad på både tamponger och bindor då jag är tvungen att använda båda samtidigt för att inte behöva byta tampong varje halvtimme. Detta tär på mitt psyke och jag hade svårt för att ta mig någonstans när jag har min mens.
  Jag har planer på att köpa en menskopp och hoppas såklart att den ska underlätta för mig i min vardag! Denna tävlingen är perfekt och kom i precis rätt tidpunkt för min del! Jag hoppas verkligen att jag får den äran att vinna! Och om jag vinner så vill jag ha den lila (och jag antar att jag behöver den stora?) koppen. 🙂
  Jag har gillat båda sidorna på FB (Beatrice Bäckstrand)

 19. Lina

  Vet att du verkligen menar ditt bästa men alla tjejer har faktiskt inte mens, och alla som har mens är inte tjejer 🙂

 20. Josefine

  Hej Emma! Jag har funderat på att köpa en länge. Jag har dock inte hittat i butiker så då måste man beställa på internet, vilket jag inte kan eftersom jag inte fyllt 18 än. En menskopp hade varit ett bra alternativ för att slippa all dessa jäkla bindor och tamponger. Samtidigt är den ju smidig att ha med sig. Det som lockar mig mest är hur sällan man behöver byta den, bra för mig som ständigt har fullt upp med andra saker! En revolutionerande produkt helt enkelt, som jag gärna vill ta del av och även tipsa mina vänner om. Om jag vinner vill jag ha den mindre storleken i lila! (Om det finns annars vill jag ha transparent) Kram kram! ( Gillar båda sidorna på Facebook)

 21. Josefine Göransson

  Hej!
  Jag har fullt sjå med att så sakteliga byta ut alla produkter i min närhet mot naturliga, ekologiska och/eller giftfria produkter som är bra för kropp, själ och miljö. Detta tar förstås lite tid, framför allt på grund av att min ekonomi inte är den bästa. Just idag valde jag mellan en plastfri matlåda och en menskopp. Valet föll till slut på matlådan, så jag hoppas att jag med hjälp av denna tävling blir stolt ägarinna även till en menskopp lite snabbare än vad jag blir om jag måste spara ihop till den på egen hand 🙂
  Mvh Josefine

 22. Tina Henriksson

  Jag har varit nyfiken på att testa en menskopp ett tag nu, men jag har inte riktigt fått tummen ur att beställa en då det finns olika sorter och allt vad det är hit & dit – det är verkligen en hel vetenskap 🙂
  Menskoppen verkar riktigt bra iaf, och det skulle vara skönt att slippa tamponger, bindor & allt som tillkommer – sen att det är bra för miljön och ekonomin är ett väldigt stort plus också 😀

 23. Emelie

  Åhh världens bästa tävling.

  Jag skulle så gärna vilja vinna en menskopp. Inte bara på grund av alla fördelar gentemot andra mensprodukter, utan även för att jag har så himla svårt att få in och ut tamponger.. Vid bad, träning mm är binda inte att föredra, inte annars heller för den delen, men tampongerna torkar ut så mycket att jag knappt ens får in en, speciellt inte i slutet av mensen. Tror därför att en menskopp skulle underlätta väldigt mycket för mig 🙂 gillar sidorna på Facebook nu också!

stats