Hej vänner ♥
Är ni sugna på recept?
Här kommer det recept på ett smarrigt, naturligt sött äppelmos som passar utmärkt till din frukostgröt, i yoghurten, i smoothien, till keson eller varför inte i bullarna? Ni bestämmer, men jag levererar receptet!
Varsågoda 🙂
Ingredienser:
- 6 ekoäpplen
- 12 färska dadlar (torkade funkar också)
- 1/2 tsk vaniljpulver
Skala och tärna ner äpplena i en stor kastrull. Häll på vatten så att äpplena täcks, lägg i dadlarna och koka dem mjuka i ca 10 minuter. Häll bort vattnet, strö över vaniljpulver och stavmixa sedan till en slät puré. Häll upp i glasburkar och låt svalna.
Hur länge håller äppelmoset?
Tja, i några dagar, max en vecka i kylen. Jag delar därför upp min i flera små burkar och fryser in. Det är då lätt och smidigt att sedan plocka fram en burk vid behov 🙂
Kompisarna jordgubbs- och mangosylt kommer det recept på inom kort!
Kram / Emma.
Hej Emma
Tack för alla dina fina recept. Jag prövar varje dag en ny recept till frukost. Det är obeskrivbar. Jättegott och otrolig varierande. Jag skulle vilja bara fråga om du skulle tipsa nån viss äpple sort tex grön röd gul eller spelar det inte för nån roll
Hej 😉 Åh, vad glad jag blir över att du testar mina recept och tycker om dem, det gör mig jätteglad! Angående äppelsort så spelar det ingen roll, ta det du gillar 🙂
Ska testa detta imorrn! Fryser du in i glasburkar?
Ser supergott ut!
kan man ta något annat än dadlar i? 🙂
är inte så förtjust i det
kram
Men hallåååå hur smart är inte det att dela upp det i mindre burkar och frysa in. Varför har jag aldrig tänk på det när jag har gjort liknande sockerfria saker!? 😀
Hihi, ja mindre burkar är ganska smart 🙂 Kul att någon hade nytta av det tipset 🙂
Tack för att du delar med dig av dina fantastiska recept Emma! Jag gjorde din chokladmousse igår och det blev så himla lyckat, bland det godaste jag ätit i chokladväg faktiskt 🙂
Tack för din fina kommentar, det värmer att höra <3 Vad kul att du gillade chokladmousset också 😀
Häller man i lite askorbinsyra så håller det ett längre tag i kylen. Gjorde av äpplen i höstas. Slipper man äta upp det på någon dag!
Tack för tipset 🙂
Nu har jag testat Emma och det var ett superenkelt recept! Tack 🙂
Jag gav det en egen touch (typiskt mig…;) )
Vill du veta hur så kika min blogg 🙂
http://lindaassarsson.blogg.se
Ha en underbar tisdagkväll och tack för all inspiration och motivation du sprider 🙂
Kram Linda
Det lät himla gott med päronmos också 🙂 Jag får ta och testa din variant någon dag! Tack för tipset Linda 🙂
Å så smarrigt!
Jag har en massa päron hemma..ska testa att göra päronmos meddetsamma 🙂
Wow, sockerfritt äppelmos det måste jag pröva göra 🙂
Vad roligt, hoppas du gillar det 🙂