Emma Barremyr

Hemkokt sockerfritt äppelmos

Hej vänner ♥

Är ni sugna på recept?

Här kommer det recept på ett smarrigt, naturligt sött äppelmos som passar utmärkt till din frukostgröt, i yoghurten, i smoothien, till keson eller varför inte i bullarna? Ni bestämmer, men jag levererar receptet!

Varsågoda 🙂

IMG_0478

 

Ingredienser:

  • 6 ekoäpplen
  • 12 färska dadlar (torkade funkar också)
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Skala och tärna ner äpplena i en stor kastrull. Häll på vatten så att äpplena täcks, lägg i dadlarna och koka dem mjuka i ca 10 minuter. Häll bort vattnet, strö över vaniljpulver och stavmixa sedan till en slät puré. Häll upp i glasburkar och låt svalna.

Hur länge håller äppelmoset?

Tja, i några dagar, max en vecka i kylen. Jag delar därför upp min i flera små burkar och fryser in. Det är då lätt och smidigt att sedan plocka fram en burk vid behov 🙂

 

IMG_0471

 

Kompisarna jordgubbs- och mangosylt kommer det recept på inom kort!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zainab

    Hej Emma
    Tack för alla dina fina recept. Jag prövar varje dag en ny recept till frukost. Det är obeskrivbar. Jättegott och otrolig varierande. Jag skulle vilja bara fråga om du skulle tipsa nån viss äpple sort tex grön röd gul eller spelar det inte för nån roll

    1. Emma

      Hej 😉 Åh, vad glad jag blir över att du testar mina recept och tycker om dem, det gör mig jätteglad! Angående äppelsort så spelar det ingen roll, ta det du gillar 🙂

  2. Alexandra

    Men hallåååå hur smart är inte det att dela upp det i mindre burkar och frysa in. Varför har jag aldrig tänk på det när jag har gjort liknande sockerfria saker!? 😀

  3. Matilda

    Tack för att du delar med dig av dina fantastiska recept Emma! Jag gjorde din chokladmousse igår och det blev så himla lyckat, bland det godaste jag ätit i chokladväg faktiskt 🙂

    1. Emma

      Tack för din fina kommentar, det värmer att höra <3 Vad kul att du gillade chokladmousset också 😀

  4. Sandra

    Häller man i lite askorbinsyra så håller det ett längre tag i kylen. Gjorde av äpplen i höstas. Slipper man äta upp det på någon dag!

    1. Emma

      Det lät himla gott med päronmos också 🙂 Jag får ta och testa din variant någon dag! Tack för tipset Linda 🙂

stats