Hej fina ♥
Hemkokt sockerfri jordgubbssylt – till gröten, pannkakorna, keso/ kvargen, yoghurt/ filen, smoothien, chiagröten, glassen, kladdkakan eller som en söt sås till maten!
Recept kommer här 🙂
Ingredienser:
- 1 kg frysta jordgubbar
- 5 dl vatten
- 20 färska dadlar (torkade går också bra)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl chiafrö
Låt jordgubbarna tina i en kastrull. Hälls sedan på vatten, vaniljpulver och lägg i dadlarna. Koka i ca tio minuter innan du drar kastrullen från plattan och stavmixar sylten slät. Häll sedan på chiafrö och låt det svälla innan du häller upp sylten i burkar.
Håller ett par veckor i kylen, men precis som med äppelmoset använder jag flera små burkar som jag fryser in och plockar fram vid behov.
Kram / Emma.
Åh, grymt! Tack för tipset!
Måste testas 🙂
Jordgubbssylt är nog min favoritsylt! Ska absolut ta och göra en egen snart 🙂