Hej finisar ♥
Sofy påminde mig om en gammal klassiker förra veckan – KESOPLÄTTAR! Oj så sugen jag blev när jag såg att hon mumsade på dessa godingar till lunch!
Jag slängde därför ihop ett gäng kesoplättar till lunch i helgen som åts med glädje tillsammans med en sås på turkisk yoghurt och jordnötssmör, hemkokt mangosylt, torkad ananas och granola!
Ingredienser (1 person):
- 2 ägg
- 1 dl keso
- 1 nypa vaniljpulver
- 2/3 tsk fiberhusk
- 1 klick kokosolja
Blanda ihop ägg, keso och vaniljpulver. Tillsätt fiberhusk och låt smeten svälla ihop några minuter. Värm under tiden en panna och lägg i kokosolja. Stek 6 plättar på medelhög värme ganska länge på båda sidor för att de ska hinna ”fastna” som plättar och inte bara bli en kletig ”pannkaka” 🙂
Såsen gjordes som sagt på en klick jordnötssmör som blandades ihop med turkisk yoghurt och vaniljpulver.
Supersmarriga till lunch, men även goda som mellanmål!
Kram / Emma
Åt denna kombinationen idag till frukost, fast med färsk mango istället för sylt och herregud vad gott det var! 😀 Ville inte sluta äta!
Åh, vad roligt Ellen! Hoppas du fick en helt fantastisk dag sen! Kram
Prova att blanda i rivet äpple och kanel, perfekt mellis att ha med på utflykt.
Mums! Pannkakor/plättar/våfflor är verkligen den perfekta maten. Passar lika bra till frukost som till lunch, middag eller mellanmål. Det var längesedan jag gjorde kesoplättar så nu är det du som i din tur får inspirera mig 🙂
MUMS!!
Vad kul att du skriver detta just nu! Gjorde dessa för första gången förra veckan och jag säger bara oh my god vad de är goda. Redan tipsat flera kompisar om dem och äter det för andra gången på två dagar ikväll 😉