Emma Barremyr

Lunette menskopp

Hej vänner ♥

För ett tag sen skrev jag om menskoppen, ett av världens bästa uppfinningar till oss kvinnor om du frågar mig. Nu har jag fått chansen att vid nästa menstruation  testa Lunette’s menskopp!

För mig – som jobbar med hälsa är det otroligt viktigt att sprida menskoppen så att fler får upp ögonen för den.

Det finns flera fördelar för hälsan att använda en menskopp!

IMG_0702

IMG_0706

 

 

Att använda menskopp har flera fördelar:

 • Menskoppen är hälsosam. Den torkar inte ut dina slemhinnor som tamponger gör och får dig inte att känna dig lika svettig som vanliga bindor med plastskikt. Den ger inga allergiska reaktioner och stör inte slidans fuktighetsbalans. Den stör heller inte den naturliga avstötningsprocessen av menstruationsblod, döda celler och bakterier. Menskoppen är gjord av medicinsk silikon och ger ingen grogrund för bakterier.
 • Menskoppen är miljövänlig. Med rätt skötsel håller den sig i många år. Under tiden som du använder den skapar den inget avfall – inga införingshylsor, inga förpackningar, omslagspapper eller använda tamponger som bygger sopbergen och stoppar upp avloppen. Den är bättre för vår värld.
 • Menskoppen sparar pengar. Den är ekonomisk att använda. Om den sköts på rätt sätt håller den i många år och du kan då lägga pengarna på något roligare än tamponger och bindor varje månad.
 • Menskoppen är bekväm. Vid rätt införing läcker den inte och den kräver också färre byten än tamponger. Tömningen är individuell, men många kan använda den upp till tolv timmar innan den behöver tömmas. Du behöver inte oroa dig för att glömma tampongerna hemma – när menskoppen är full tar du bara ut, tömmer, tvättar och sätter in den tillbaka.

 

IMG_0694

IMG_0709

 

Lunette feelbetter rengöringsmedel är milt och speciellt framtaget och anpassat till silikon-menskoppar. Den har en svag doft av eukalyptus och citron och används mellan dina tömningar av menskoppen. Är du på språng finns det även tillhörande kroppsservetter till menskoppen och dina händer – det går snabbt och enkelt att torka av och du behöver då inte skölja koppen.

 

Lunette menskopp med tillhörande rengöringsprodukter finns att köpa på apoteket!

 

Det här är ett inlägg i samarbete med Lunette!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Hej Emma!! Tack för en så bra inspirerande blogg, den är verkligen super!! 😀
  När du fick din ätstörning och gick ner så mkt i vikt försvann din mens då? Och hur långt tid tog det tills den kom tillbaka sen? Jag gick ner rätt mkt förra året ca 8 kg med träning och lite för lite i matväg och fick lite av en ätstörning som nu är påväg att försvinna då jag är mer medveten, men min mens försvann i september och är inte tillbaka än.. är det konstigt? 🙂

 2. Beatrice Bäckstrand

  Jag har en väldigt riklig menstruation som varar i ca 8-9 dagar varje månad. Den är dessutom lite oregelbunden så jag vet inte alltid exakt när den börjar. Tror du att en menskopp skulle funka på mig trots detta? Mvh/Beatrice

  1. Katla

   Tror absolut du kan ha menskopp! Det finns olika storlekar, så till dig kanske en större variant är ett bra alternativ, eftersom den rymmer mer blod (kan ju bli jobbigt att tömma den allt för ofta). Det tar ett tag att lära sig hur mycket koppen rymmer och hur lång tid det tar innan den är full men det visar sig ju ganska snabbt. 🙂
   Hoppas du skaffar en och lycka till!

   mvh Katja

 3. Hanna

  Åh alltså. Jag slogs just av tanken att man borde göra någon insamling för att kunna donera menskoppar till kvinnor i fattiga länder. Det är ju både ekonomiskt och smidigt och för många fattiga är det tillgången på rent vatten begränsad och det måste ju krävas mycket mindre vatten för att rena en kopp än att tvätta tygbindor känns det som.

 4. Anna

  Så bra att du uppmärksammar detta p din blogg. Jag har haft koppen i flera år och den är helt fantastisk!! Speciellt på solsemestrar etc. + att om man har liten mens så blir man inte torr av den som av en tampong!

 5. Katja

  Hurra för menskoppen! Fantastiskt av dig att lyfta detta ämne Emma. Så många som misshandlar sin kropp i onödan och lider av sin mens. Att byta till menskopp är snällt både mot kroppen och psyket. Min uppmaning till alla är att sprida detta budskap till era menstruerande vänner och testa själva om ni inte redan gjort det! 🙂
  Peace

stats