Emma Barremyr

Önskerubrik – tips för att lyckas med ett jobb i hälsobranschen

Hej vänner ♥

Det finns många, många olika jobb inom hälsobranschen, och det jag är lite utav en ”expert” på är ju personlig träning, kost, löpning och att blogga om hälsa. Hälsobranschen är en ganska hård bransch med mycket konkurrens och just inom jobbet som personlig tränare och egenföretagare måste du komma ihåg att det är du SJÄLV som är varumärket. Du säljer dig själv helt enkelt och jag tror att det är otroligt viktigt att leva som man lär här.

Du ska vara en förebild för dina kunder och kunna inspirera till hälsa.

Det som är viktigt att komma ihåg är att jobbet inte kommer till oss. Jag tror inte på tur, utan jag tror att vi måste kämpa oss till framgång och har vi bara viljan kan vi  klara det. Inte trodde jag att ”lilla jag” skulle bli egen företagare för några år sen, men SOM jag har kämpat! Det var det här jag ville göra och varför skulle inte jag klara det? Jag har lagt ner enormt mycket tid både på att utbilda mig, få kunskap om eget företagande, lära mig ekonomi, synas (blogg, instagram, facebook, gartispass och ”raggning” av kunder i gymmet till en början osv), läst böcker och funderat mycket på mål och visioner. Det tar tid att bygga upp ett varumärke och det gäller att ha tålamod. Det är därför väldigt bra att ha ett arbete vid sidan av under de första åren.

Hälsa är lite som en filosofi och det finns många olika inriktningar. Jag tror därför att det är viktigt vi visar vad vi står för och vad vi tror på. Mitt sätt att jobba kommer inte passa alla och det tror jag är viktigt att vara ödmjuk för. T.ex. alla tjejer som hört av sig till mig angående fitness har jag slussat vidare just för att det inte ligger inom mina ramar, jag jobbar inte med det, trots att jag är PT. Mitt fokus ligger på balans och välmående, även livsstilsförändringar. Vill du lyckas bör du fundera på vad hälsa är för dig och vad du vill jobba med? Vad vill du stå för?

Sammanfattningsvis, för att lyckas bör du veta vad du vill, tro på dig själv, skaffa dig kunskap, vara målinriktad och redo att lägga ner tid på att kämpa mot ditt mål. ALLA kan lyckas, det finns inga undantag, vill du så kan du – men du måste kämpa!

 

AFPT marknadsför sig med att de utbildar marknadens bästa personliga tränare och jag vet att de jobbar mycket med just marknadsföring, hur man går tillväga när man startar eget företag och hur man lyckas som PT. Det här var något som jag saknade hos mig PT-utbildning som jag gick via SAFE och som jag fått kämpa med efteråt. Är du intresserad av att utbilda dig inom träning eller kost skulle jag rekommendera deras utbildningar just för att du där får med dig hela paketet om hur du kan tänka och jobba kring det här med att lyckas inom hälsobranschen!

Som läsare hos mig får du 5% rabatt på alla utbildningar hos AFPT med koden ”EMMA16” som du anger i kommentarsfältet när du anmäler dig!

 

IMG_9126 - Kopia

 

Det här inlägget är ett inlägg i samarbete med Akademin för personlig träning Sverige

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats