Emma Barremyr

Läsartips och andra tips!

Hej vänner ♥

Tidigare i veckan fick jag in ett tips från en läsare som jag vill dela med er. Det liknar Bra-boken som jag jobbade med under tillfriskningen från min ätstörning. Det var Mia Törnbloms fina påhitt, och jag kan säga att den där Mia Törnblom är fantastisk och bra på alla sätt och vis. Har ni inte läst dem vill jag tipsa er om att läsa alla hennes böcker om självkänsla, men kanske främst ”Självkänsla NU” och ”Samlade tankar om självkänsla. Där får ni läsa om Bra-boken.

Men nu till läsartipset från Zeruda:

Gör en positiv bok. Lägg den på ditt nattduksbord och varje kväll innan du går och lägger dig så skriver du ner allt BRA som har hänt under dagen. Detta ska du öva på varje dag. Även om det har varit en USEL dag så träna på att hitta något om du så måste fundera en kvart innan du kommer på något. Det är faktiskt extra viktigt att du gör denna övning på dina dåliga dagar. Det låter kanske lite för simpelt och fånigt, men det fungerar.

Jag gör detta varje dag och mina livskvalié har ökat markant. Jag har en mycket positiv inställning till vilket hinder som än ligger framför mig och jag tar inte like hårt på motgångar som jag brukade. Och jag är helt övertygad om att det var denna lilla övning som blev vändpunkten för mig

 

IMG_8797 - Kopia

 

Och så två läsvärda blogg-inlägg som jag vill lyfta idag:

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats