Emma Barremyr

Från skidåkning till löpning

Hej ♥

Nä, även om det kanske lät så på rubriken så springer jag inget här uppe! Här är det bara skidåkning som gäller, men jag tänkte vi skulle prata om lördagens underbara löpning! Vårvädret, de nya skorna som satt som en smäck, sällskapet, luften, fågelkvittret, den spegelblanka sjön och KÄNSLAN!

Känslan som bara ett svettigt löppass kan ge!

Löpning är så mycket mer än bara rörelse. Det är också njutning och välmående och en sån här dag är löpningen svårslagen! Vårluften och solen ger energi och löparlyckan blir total.

Löpning är för mig glädje och att springa med sällskap ger dubbel glädje! Träning och umgänge i en smäll, du har någon att prata bort tiden med och samtidigt någon som kan peppa dig att orka det sista = svårare att ge upp! Jag får alltid lite extra energi och styrka av att ha någon vid min sida. Testa ni också vetja!

Vi fokuserade på ett lätt pass för att få så mycket njutning som möjligt. Istället för hög puls gick vi på känsla och försökte suga in alla underbara intryck från omgivningen! Ett pass då det var svårt att tänka på något annat – det blir så mycket mindfulness som det bara kan bli! Ytterligare två flugor i en smäll 🙂 Hihi.

löpning

löpning1

löpning3

löpning4

 

I nio härliga kilometer sprang vi i ett härligt ”snacketempo” så att vi även hann med att njuta av den otroligt fina omgivningen.

 

löpning2

löpning5

löpning8

 

Gillar du inte att springa? Bara gå eller rör dig på annat sätt ute i det fria! Ut och njut och du ska se vilken energi det ger dig!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sigrid

    Hej! Jag undrar över det här med att spänna magmusklerna inåt. Vilka övningar ska en göra så att musklerna spänns inåt och hur vet en att en har gjort rätt? Jag är så dålig på att känna efter i min kropp och är då lite rädd att jag spänner magmusklerna utåt istället. Jag har kollat runt lite på nätet efter olika övningar men det känns hela tiden som att musklerna spänns utåt i alla fall. Är tacksam för svar! 🙂

stats