Hej ♥
I dagens matlåda ligger gårdagens middag – en underbart krämig och smakrik jordärtskockssoppa med en glutenfri focaccia till. Från Pelle (som inte ens brukar gilla soppa) fick den bra betyg, så det är ju inte illa kinkat!
Frågar du mig så är det en av de godaste sopporna jag ätit! GOD alltså – och dessutom så himla enkel och nyttig. Det här är tips på snabb, bra vardagsmat – som också är vegetarisk – det passar väl utmärkt en köttfri måndag? 🙂
Ingredienser (4 personer):
- 600 gram jordärtskockor
- 1 gul lök
- Smör
- Vatten + en grönsaksbuljong
- 2 dl havregrädde
- 50 gram riven prästost
- Färsk timjan
- Rosmarin
- Örtsalt och pepparmix
Skala lök och jordärtskockor. Hacka löken och skär jordärtskockor i mindre bitar. Fräs i smör och krydda med Örtsalt, pepparmix, timjan och rosmarin tills löken blivit mjuk. Häll sedan på vatten tills jordärtskockorna täcks och lägg i en ekologisk grönsaksbuljong. Låt koka till jordärtskockorna blivit mjuka (ca 10 – 15 minuter). Stavmiza sedan soppan till en puré, tillsätt havregrädde, ost och smaka av med kryddor.
Focaccian hittade jag recept på hos Sara!
Mums!
Nu är magen mätt och glad igen och jag ska fortsätta med mitt måndagsjobb!
Hej och hå!
Kram / Emma
peqxhrwmnudvrsdkopkjlhitj
Har precis läst igenom en mängd av dina recept, och vilken inspirerande och kul läsning! Blir störtimponerad av din kreativitet och innovationsförmåga 🙂 Keep up the good fight!
Bästa veggoreceptet: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/falafel-wraps-with-grilled-veg-salsa
Vad glad jag blir, TACK! Lät som ett gott recept också, tack för tipset 🙂
Hur många bitar bröd blev det? 🙂
Till två personer 🙂 Två bitar per person!
Både låter och ser alldeles fantastiskt ut, du är grym Emma 🙂
Tack fina Annie!
Så gott det ser ut då!!
Testatestatesta 😀