Emma Barremyr

Jordärtskockssoppa med glutenfri focaccia

Hej ♥

I dagens matlåda ligger gårdagens middag – en underbart krämig och smakrik jordärtskockssoppa med en glutenfri focaccia till. Från Pelle (som inte ens brukar gilla soppa) fick den bra betyg, så det är ju inte illa kinkat!

Frågar du mig så är det en av de godaste sopporna jag ätit! GOD alltså – och dessutom så himla enkel och nyttig. Det här är tips på snabb, bra vardagsmat – som också är vegetarisk – det passar väl utmärkt en köttfri måndag? 🙂

IMG_9800

IMG_9798

 

Ingredienser (4 personer):

  • 600 gram jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Vatten + en grönsaksbuljong
  • 2 dl havregrädde
  • 50 gram riven prästost
  • Färsk timjan
  • Rosmarin
  • Örtsalt och pepparmix

Skala lök och jordärtskockor. Hacka löken och skär jordärtskockor i mindre bitar. Fräs i smör och krydda med Örtsalt, pepparmix, timjan och rosmarin tills löken blivit mjuk. Häll sedan på vatten tills jordärtskockorna täcks och lägg i en ekologisk grönsaksbuljong. Låt koka  till jordärtskockorna blivit mjuka (ca 10 – 15 minuter). Stavmiza sedan soppan till en puré, tillsätt havregrädde, ost och smaka av med kryddor.

Focaccian hittade jag recept på hos Sara!

 

IMG_9795

IMG_9805

 

Mums!

Nu är magen mätt och glad igen och jag ska fortsätta med mitt måndagsjobb!

Hej och hå!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats