Emma Barremyr

Tofu- och räkwok med kokosris

Hej fina ♥

Mitt första långpass på jobbet är gjort, det har så gått fort och efter att ha slutat det ena jobbet åkte jag vidare till nästa – ett kundmöte här i Torsby med en tjej som kör ett träningsupplägg hos PT by Emma. Jag älskar att träffa mina fina kunder som alla är så sjukt grymma! Det är så roligt att få lära ut om träning, kost och hälsa och se kunderna göra framsteg och hitta sin egen balans. Att jag kan få andra att må bättre och känna sig starkare är fantastiskt och ger stora kickar! Jag älskar mitt jobb så otroligt mycket!

Efter mötet hoppade jag på löpbandet och sprang sedan fem kilometer innan jag åkte hem till mamma och pappa och slängde ihop en middag till dem. Mamma hade köpte tofu för min skull och jag hade ett recept i huvudet som jag ville testa. Det blev dock mycket improvisation och inga exakta mått så vill ni testa rekommenderar jag er att smaka er fram 🙂 Receptet kan göras helt vegetariskt/ veganskt genom att ni utesluter räkorna och tillsätter mer tofu. Det blir nog himla gott det med!

Tillsammans med kokosriset var den här rätten helt fantastisk!

Mums ♥

IMG_9961

IMG_9968

 

Ingredienser:

  • 270 gram tofu
  • 300 gram wokgrönsaker
  • 1 kg oskalade räkor
  • Limesaft
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Ingefära
  • Kokosolja
  • 6 dl kokosmjölk
  • 3 dl (rå)ris

Koka upp kokosmjölk med salt och häll i riset. Låt puttra på svag värme enligt anvisning på paketet. Skala räkorna. Skär tofun i tärningar och woka tillsammans med wokgrönsaker i kokosolja. Krydda och smaksätt med limesaft, soja, salt, peppar och ingefära. Släng sedan i räkorna på slutet och låt dem få lite värme. Servera sedan tofu- och räkwoken med kokosriset och en grön sallad.

 

IMG_9969

 

Nu ska jag vila resten av kvällen. Vila mentalt genom att dricka en kopp te och spela spel med mamsen, lillasyster och hennes pojkvän! Det blir ett bra avslut på den här fina onsdagen!

Ta hand om er!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Vill tillägga att jag också tycker att du verkar vara en sån himla fin och snäll person! Din blogg är verkligen något ut över det vanliga! 😀

  2. emma

    Hej Emma! Jag måste bara säga att jag tycker din blogg är otroligt härlig och att du verkar vara en himla fin människa <3 Jag har lite tankar snurrande i huvudet som jag vill ventilera, och som jag hoppas att du kan dela med dig av dina om eftersom du verkar ha många förnuftiga åsikter.

    Jag har på senaste tiden hittat en massa roliga tränings/hälsobloggar (tänk att det är otroligt beroendeframkallande att scrolla igen recept och tips). Det är helt klart vilka trender som finns i hälsoväg idag, raw/paleo, inget gluten, ingen laktos. Dessutom ska man helst konsumera hälsoprodukter i form av "superfoods" som verkar bestå av pulver och frön från alla världens hörn (gojibär, kokosolja,etc). Grunden till dessa matvanor verkar allra mest bestå i att äta för sin egen kropps bästa.

    Jag studerar till agronom och är hemskt intresserad av just livsmedelsproduktion, både globala marknader och våra svenska matvanor idag och genom tiderna. Pratar vi "modern" historia så har produkter som just spannmål, rotfrukter och mejeri varit oerhört viktiga för sverige. Det är helt enkelt de produkter som vi har möjlighet att producera i vårt klimat. Så jag ställer mig lite kluven till de trendande dieterna där kinesiska bär och braziliansk soja regerar. Kan det inte finnas en tanke med att äta det som vår natur närmast oss producerar? Vi har nästan lägst självförsörjning i hela europa, och bönderna arbetar otroligt hårt för att arbete, men får ändå lägga ner eftersom vi inte är villiga att betala för svensk mat. Har man inte då någon form av ansvar som konsument? Jag vill liksom få det till en fråga över att äta "för sin egen kropps skull" vs att äta "ur ett etiskt perspektiv" (inte bara vad gäller ekologiskt/djurrättsligt, utan även ur snedfördelande i världsmarknaden).

    Det blev kanske väldigt långdraget och luddigt, ber om ursäkt för det! Men hoppas att du kanske förstår lite var mina tankar kommer ifrån? Jag tänker att det borde vara möjligt att äta på ett hälsosamt sätt baserat på de råvaror som vi faktiskt kan producera i sverige, utan att vara beroende av tillsatser som produceras från ändra sidan jorden!

    1. Fanny

      Vilken intressant kommentar. Har också funderat på det där men jag är ju inte utbildad eller kan särskilt mycket om det så kul att läsa om det av någon som kan! Jag kan ibland bli nästan lite provocerad av vissa bloggar, dock inte dig Emma, men en del som bara äter paleo för att det är så naturligt osv. Men det är ju inte tack vare sådan mat som samhällen kunde utvecklas och få högre levnadsstandard direkt. Vill inte trampa någon på tårna. Om man mår bra av att äta enligt en viss ”diet” så ska man ju såklart göra det men jag tycker man ska tänka ett varv till vad gäller hela världens hälsa. Lite flummigt skrivet kanske, skyller på febern.. 😉

stats