Emma Barremyr

Matildas ord om PT-online

Hej vänner ♥

Idag berättar Matilda om sin tid som PT-onlinekund hos mig.

Jag har egentligen alltid tränat, i perioder mer eller mindre intensivt, men slutat när jag inte såg resultaten. Okej, jag erkänner; jag är en periodare. Jag tränade när jag kände för det, inspirationsläste bloggar och receptböcker, inbillade mig att jag levde nyttigt. Men någonstans insåg jag att det inte räckte. Det behövdes mer än bara lite böcker och ett gymkort, och en vilja som dök upp ungefär fyra gånger om året för att efter en månad dö ut. Jag hade tappat motivation och struktur i träningen. Jag fick liksom aldrig in någon rutin. Varken på träning eller med kosten. Jag blev trött och orkeslös, hade fel tänk på mathållningen, åt för lite, hoppade över måltider, orkade inte träna och allt blev bara en ond neråtspiral. I höstas kände jag att det var dags för en förändring. Precis i samma veva upptäckte jag att Emma hade börjat med onlineträning.

Tio veckors kost och träning blev min utmaning, träningsschemat lades upp efter mina önskemål och tidigare träningserfarenheter. Kostschemat kändes relevant för mig och jag upptäckte att jag ätit alldeles för lite i alla år. Uppdelade styrkepass på gymmet varvades med löpning. Varje pass avslutades med en redogörelse; vad var bra, vad var dåligt, hur tänker jag om dagen? Funkar övningarna? Hur funkade kosten idag? Emma coachade mig efter varje träningspass och mellan passen. Alltid med ett helhetstänk. Alltid med en positiv anda. Även de dagar jag deppade för att träningen gick skit, för att jag fallit i fällan och ätit dåligt igen, för att jag hoppat över övningar på gymmet. Emmas feedback fick mig att inse att inget är förbjudet, så länge jag mår bra av det och är medveten om mina val. Hon har alltid bra tips och verktyg till hands, som jag kan ta till när osäkerheten sätter in. Det var så skönt att kunna skriva av sig om ångesten, osäkerheten, glädjen, och få ett ”du är grym, jag vet att du fixar det!!” som svar.

Som vanligt har Emma rätt, dagen efter en dipp och när jag fått vädra tankarna tänker jag givetvis klarare. Jag inser att det bara är en vecka av mitt liv, det handlar inte enbart om dessa tio veckor med Emma, det kommer ju en fortsättning också. Tio veckor blev faktiskt tio till, då jag inte kände mig redo att stå på egna ben. Men ju mer jag har tränat, desto mer har intresset för min egen hälsa växt. Och med den även självsäkerheten på gymmet och glädjen att träna för min egen skull, som var ett par av mina mål.

Jag måste se det som en livsstilsförändring, inte bara ”muskler på tio veckor, sedan är jag klar, då kan jag vila!” Det är nog där många hamnar, inklusive jag. ”Nu är det julpaus från passen, då vilar jag också”, ”jag ser ingen förändring, det är ingen idé att träna”, ”nu kör vi fram till sommaren, sen slappar vi!” osv… Men det tänket ska bort. Hälsa handlar om mer än en siffra på vågen, eller att räkna kalorier. Eller för den delen, att bli redo för bikinisäsongen. För så bra som jag mår nu, just precis nu, så vill jag ju må hela tiden! Jag har mer att lära om mig själv. Jag måste inse att det blir bättre och bättre, jag kommer må ännu bättre imorgon. Och allt det är tack vare mig själv – med Emmas stöd och uppmuntran har jag kommit förbi ruta ett och väljer att fortsätta få in hälsosamt tänk i mitt liv, tack!

 

För mig som PT har det varit otroligt roligt att få följa Matilda på hennes resa mot balansen i livet! Att få se en sån utveckling och att få vara med och coacha alla grymma tjejer är fantastiskt och återigen måste jag säga hur mycket jag älskar mitt jobb – hur mycket jag älskar att hjälpa andra att må bättre!

 

DSC_0436

 

Är du intresserad att träna online med mig? Kika in här <– (klick), läs mer och skicka en intresseanmälan!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Så roligt att läsa om denna lycka hos din klient Emma 🙂
    Jag drömmer om att jobba på liknande sätt framöver, och du är en stooooor inspirationskälla 🙂
    På måndag börjar steg ett mot drömjobbet då jag startar en intensivutbildning till kostrådgivare, såååå fylld av förväntan och pirr i magen 🙂

stats