Emma Barremyr

Bovetegröt

God morgon vänner ♥

Ljusa morgnar och soliga dagar ger energi! Jag älskar att vakna av ljuset som sprider sig i rummet för att inse att klockan bara är sex. Ljuset styr mig så mycket – är det mörkt blir jag trött, är det ljust blir jag pigg. Detta innebär att jag under vinterhalvåret är både kvälls- och morgontrött (trött jämt?), medans jag under sommarhalvåret är morgonpigg, och kvällspigg iallafall fram till tio – elva.

Jag älskar iallafall att ljuset är tillbaka, och så även solen! Idag snörade jag på mig skorna och tog en morgonpromenad i soluppgången! En riktigt kall, men frisk morgonpromenad som väckte kroppen till liv på ett skönt sätt!

Hemma igen passade en tallrik gröt väldigt bra till frukost. Varm gröt och en kopp te fick värma min frusna kropp! Gröten gjordes idag igen på boveteflingor och toppades sedan med hemkokt äppelmos*, mandelsmör och mandelmjölk!

*Hemkokt äppelmos gjorde jag i höstas genom att koka äpplen från trädgården med dadlar. När äpplena blev mjuka hällde jag av vattnet stavmixade äpplena och dadlarna till en supergott äppelmos!

IMG_9853

IMG_9849

 

Ingredienser:

  • 1 dl boveteflingor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • Kanel
  • Salt

Koka ihop alla ingredienser och toppa med en rejäl dos äppelmos, en stor matsked mandelsmör och mjölk!

 

IMG_9854

IMG_9856

 

Mums! Nu är jag redo för torsdag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christine Reimer

    Jag äter bovetegröt varenda morgon – längtar efter det när jag är på upploppet av min morgonrunda. Jag späder den dock rejält. 1/2 dl flingor och 2,5 dl vatten. Ibland häller jag i kanel eller nyponskalmjöl. När det kokt klart rör jag ner 1 tsk chia och 1 msk psyllium som fått dra till sig i vatten under promenaden. Blåbär, rosade pumpakärnor, kokoschips kan jag sedan garnera med. Mandelmjölk eller Oatlys Havredryck. Mandelmjölken har jag testat för första gången den här veckan. Det blir mer köp av den!

  2. Izabella

    Hej Emma!

    Har gjort eget mandelsmör från ditt recept och undrar om det är det du använder på bilden? Eller är den köpt? Ha en fin kväll, kram kram.

  3. Jenny

    Gröten ser….annorlunda ut 🙂

    Väldig fina och ”rogivande” bilder, man får en känsla av lugn. Behövligt i dessa stresstider 🙂

  4. Johan

    Haha, det ser faktiskt inte vidare gott ut men som tur är vet jag att bovetegröt är riktigt smarrigt. Brukar köra hela korn istället för flingor. Startade morgonen idag med hemmagjord kokosyoghurt med blåbär och hallon och ett par kokta ägg. 🙂

    /Johan

    1. Emma

      Haha, det har du faktiskt rätt i – väldigt grått och tråkigt! Tur att det smakade så mycket bättre än det såg ut 🙂 Ser är ju bovete ganska speciellt i smaken, jag tyckte inte det var så gott i början, men älskar det nu efter att ha ätit det under en tid. Mandelsmör och äppelmos är dessutom en fin kombo som du får testa 🙂

  5. Linda Assarsson

    Hej igen Emma..:)

    Tänkte fråga om du har något tips på lättbakat och supergott bröd till helgen?
    Lyxar ofta med scones på söndagar och testat ett annat lättbakat recept på snabba frallor, men vill gärna ha ditt favoritrecept..vill du dela med dig?

    Lyxen med nybakt är ju fantastisk..:)

    Kram Linda

  6. Linda Assarsson

    Så gott det ser ut 🙂
    Jag tycker att det är underbart att starta dagen med promenad eller en jogg, och sen en god frukost = livskvalitet 🙂
    Ska testa att ha ägg i gröten, nytt för mig..

    Ha en underbar dag!

    Kram Linda

stats