emmabarremyr

Emma Barremyr

Frågestund – Tanzaniaresan!

Hej vänner ♥

Hoppas att ni haft en grym helg och att ni njuter av en härlig, solig söndag!

Som avslut på helgen tänkte jag att vi kör en frågestund där ni får ställa frågor om resan! Jag har fått mängder med frågor både bland kommentarer och i mail och eftersom många är liknande tänkte jag att det är smidigast om ni ställer frågor i det här inlägget så svarar jag i ett annat inlägg sen!

Passa på nu!

img_7576

 

Fråga allt som rör resan! Jag svarar på alla frågor jag har svar på!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hur länge rekommenderar ni ungefär att man ska stanna i tanzania och zanzibar för att känna att man har hunnit med och se det viktigaste? Vill gärna åka till alla 3 ställena om man ändå ska åka dit men hur länge bör man vara borta ungefär? 3-4 veckor eller räcker det med 2?
  Hur såg ni på risken att bli sjuka? Vaccinationer? någon speciell? Vad är bra att ha grejer att ha med sig inför kilimanjaro? need to have och good to have ungefär 🙂

 2. Karro

  Var ni på safari? Hur bokade ni den isåfall? Med vilket bolag? Tips på restauranger/mat? Sevärdheter osv.

 3. Ida

  Hej! Å vad bra med en frågestund kring er resa för jag har flera frågor!
  * Via vilka ordnande o bokade ni er resa och bestigning av kilemanjaro?
  * Har hört att bärarna förväntar sig en ganska stor dricks efter att bestigningen är färdig (vilket är helt förståeligt!) Jag är bara nyfiken på ungefär hur mycket man förväntas betala i dricks, för resan i sig är ju inte direkt billig den heller av vad jag har hört av andra 🙂 vad betalade ni till dem på ett ungefär? 🙂
  * Skulle du vilja tipsa om bra kläder; modeller, märken osv, samt hur ni klädde er, hur många lager osv, saker man ska tänka på gällande kläder?
  * Hade ni/hur hade ni tränat inför resan? Promenaerade ni mycket för att förbereda kroppen?
  * När du skrev om er resa nämde du aldrig någon träningsvärk, men ni måste väl ha fått en hemsk träningsvärk i bl.a. vader efter så många timmars vandrande varje dag?
  * Haha till sist en lite konstig fråga kanske, men hur gör man med toalettbestyr om man blir dålig i magen som ni blev? Det är ju inte direkt så mycket skyddande träd en bit upp på berget vad jag har sett så undrar hur ni gjorde när ni mådde dåligt och under själva vandringen?

 4. Natalie

  Hej! 🙂 Jag har ganska nyss börjat följa din blogg, och älskar den! Kanske har du svarat på detta innan, men vad har du för kamera? Tycker bilderna från Tanzania är jättefina! Jag undrar också vad som ingick i resan och vad som man behövde betala själv? Och sist, tror du man behöver ha väldigt bra kondition för att orka bestiga Kilimanjaro? 🙂 Kram!

 5. Jonna

  Kanske är lite känsligt men vad kostade det? Om du inte vill skriva priset så undrar jag iaf om du ser det generellt som en dyr resa eller inte? Har själv varit på liknande resa men inte lika organiserad som er verkar vara, så undrar lite hur stor skillnad det var i pris.

 6. Lisa

  Hej!

  Jag blev så sjukt sugen på att bestiga kilimanjaro efter dina inlägg och jag kommer skapa ett kilimanjaro-konto och spara pengar varje månad till jag skulle åka.

  Jag är glutenallergiker, går det att få glutenfri mat eller måste man ta med eget då?

  Kunde ni ha gjort något annorlunda för att undvika den grava höjdsjukan (som det låter som att ni upplevde) ni fick? Eller var ni så förberedda som ni kunde varit?

  Ingick det hotell dagen före och dagen efter ni besteg berget?

 7. Jennifer

  Ser underbart ut på bilderna, väldigt vackra bilder. Vad heter hotellet som ni bodde på? 🙂
  PS. Väldigt bra ocv inspirerande blogg!

 8. Linda Assarsson

  Fanns det mycket vegetarisk mat att få tag på i Tanzania?

  Hur väcktes ert intresse för att åka till Tanzania?

  Godaste maten du åt under resan?
  Likaså..serverades ni något oätligt..?

  Många matfrågor…

stats