Emma Barremyr

Supertusingar och kvalitetstid

Hej vänner ♥

Det blev ett gäng tuffa intervaller idag – minst sagt – det slutande med kräkkänsla eftersom passet blev så snabbt inpå frukost. Dåligt planerat av mig! Men jag kämpade på ändå och känslan efteråt är så skön när jag tar ut mig så mycket att det känns som om jag inte ska orka en meter till. Låg på golvet efteråt med en stor blöt pöl under mig. Fantastiskt!

Passet som jag körde är ett pass som jag har lite hatkärlek till – supertusingar (fast tvärt om idag, egentligen är första intervallen 100 m, andra 200 m, tredje 300 m och fjärde 400 m, och sen ökade jag även farten när jag sänkte distansen). Såhär:

  • 400 m – 14 km/h
  • 30 sek ståvila
  • 300 m – 15 km/h
  • 30 sek ståvila
  • 200 m – 16 km/ h
  • 30 sek ståvila
  • 100 m – 17 km/h

Aktiv vila i 2 minuter sedan upprepas hela proceduren igen, och igen! Det blir sammanlagt 3 tusingar. Var noga med en ordentlig uppvärmning och nedvarvning! Hastigheten anpassar du efter dig själv!

De vanliga supertusingarna kan du läsa om här <– (klick).

Jag kom hem helt utslagen och unnade mig därför en lång dusch och lite vila på sängen! Välbehövligt 🙂 Resten av dagen har jag ägnat åt att baka bröd med morfar och varit på mysfika hos lillasyster tillsammans med mamma, en arbetskompis och hennes lilla tjej! Värdefull kvalitetstid och nedan får ni några bilder ♥

IMG_9722

IMG_9718

IMG_9714

IMG_9729

IMG_9734

IMG_9737

IMG_9740

Dock alldeles hopplöst att försöka få en bra, klar bild på en vild ettåring som helst inte vill sitta still (jag är ju inte van att ta kort på rörliga motiv, min mat ligger ju ganska still). Hihi! Otroligt söt är hon dock och den snällaste lilla ungen jag träffat ♥

Nu har jag landat hemma i soffan hos mamma och pappa och knäppt på en film från när vi var små. Det är sådär härligt avkopplande att titta på och jag älskar att få tillbaka gamla barndomsminnen! Nej, ikväll rör jag mig inte en meter till – nu behöver både kropp och knopp vila! Imorgon jobbar jag bara ett dagpass på åtta timmar innan jag äntligen får åka hem till mitt eget och träffa älskling igen! Jag längtar 🙂

Ha en fin kväll!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Hej Emma!
    Läser din blogg dagligen, du är en sån otroligt fin person och en väldigt stor förebild för mig. Du får mig att se träning på ett positivt och roligt sätt, det tackar jag dig för!
    Jo det är en sak jag undrar; vad vet du om periodisk fasta? När man exempelvis hoppar över frukosten för att få ett 16-timmars uppehåll från mat och sedan äter man lika mycket mat som man gjorde innan fast under 8-timmar? Jag tränar 4-6 gånger i veckan och funderar på att börja. Vet du om det är dåligt, bra eller hur det fungerar? Har läst runt lite på internet men tänkte sedan att du kanske vet något. Tack på förhand.
    Och sluta aldrig med det du gör för du hjälper så otroligt många människor. Kram Moa

    1. Emma

      Tack snälla du, vad glad jag blir av att kunna vara din förebild! Jag är emot allt vad dieter heter och skulle inte få för mig att börja fasta. Men sen är jag också dåligt insatt så jag kanske inte är rätt person att fråga. Olika saker funkar olika för olika personer och det gäller att hitta det som en själv mår bäst av 🙂

  2. Hanna

    Hej!

    Vet du någon bra dietist i karlstad? Eller någon man kan vända sig till när man mår dåligt, detta med träning har blivit till en negativ grej för mig, varje morgon som jag vaknar, känner jag ”nejneej inte träna”. Förr älskade jag att träna, jag vill gå ner massa i vikt, speciellt nu inför sommaren. Så detta har mer eller mindre blivit ett måste göra, samma jag kan inte njuta av vilken mat jag vill längre. ååh, tänkte eftersom du kanske rör dig i dessa trakter mer än vad jag gör! tacksam för hjälp!

    1. Emma

      Jag vet tyvärr ingen, utan vägen du får gå är via landstinget om du vill komma i kontakt med en dietist. Men en dietist kan dock inte hjälpa dig med träningen, det gör en PT 🙂 Jag skulle därför föreslå att du kommer till mig så kan jag få hjälpa dig med en individanpassad kost- och träningsplan. Kanske kan det bli roligare och mer motiverande att träna med en PT? Jag kommer då försöka hjälpa dig att hitta glädjen i träningen och även en kostplan som hjälper dig att gå ner i vikt!

      Hör gärna av dig om du är intresserad av att boka in en träff och prata lite! 🙂

stats