Emma Barremyr

Vilodag och Hatha Yoga

Tjoho ♥

Planen var att träna idag eftersom torsdag och fredag blir vilodagar i och med allt jobb. Men kroppen sa vila redan idag och då vilar jag såklart. En eller ett par extra vilodagar här eller där gör ingenting. Det viktigaste är att du inte skiter i träningen av ren lathet när du VET att du egentligen mår bättre av att träna än att ligga framför tv:n, okej?

Det är så skönt att kunna bestämma själv hur jag ska göra med träningen. Ingen lite djävul på axeln som säger att jag egentligen borde och ger mig dåligt samvete. Ingen som intalar mig att jag ska äta mindre bara för att jag inte tränar. Jag gör precis som vanligt och jag mår minst lika bra för det! Men det har ju inte alltid varit en självklarhet. Jag kan minnas alla dagar med ångest över mat och utesluten träning och är så glad över att jag kämpade för att ta mig ur ätstörningen! Idag är jag så himla mycket starkare mentalt (och fysiskt), lyssnar på kroppen och äter mycket mat för att få energi (även vilodagar)!

Så, istället för att knalla till gymmet rullade jag ut mattan, satte mig ner och bara log. Varför tar jag mig inte tid att yoga oftare? Det undrar jag varje gång jag sitter på mattan – jag älskar ju att vara där, fokusera på nuet, andningen och stretcha ut kroppen! Känslan är underbar!

Idag gjorde jag Hatha Yoga från papper som jag fått från Åsa. Hatha Yoga är en mjuk form av fysisk yoga som inte är bunden till en fast serie av rörelser.  Det är den mest kända yogaformen i Europa. Stavelsen ha betyder solen och tha månen. Yogaformen syftar till att skapa en balans i kroppens olika energisystem genom att förena de energier som solen (Shiva, maskulin) och månen (Shakti, femninin) representerar. Metoderna som används är reningsprocesser (shatkarma), kroppsställningar (asana), andningskontroll (pranayama), koncentrationsövningar och meditation. Källa.

Kärlek till kroppen 

IMG_9649

IMG_9659

IMG_9681

IMG_9694
Min lilla yogahörna! Jag torkar alltid mina rosor upp och ner och sätter dem i vaser. Jag tycker att torkade rosor är så vackert!

 

I vanliga fall yogar jag med Yogobe.com. Det är en yoga-site online med massa inspiration och videos. Du kan själv testa gratis i tre dagar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats