Emma Barremyr

Perfekta glutenfria pannkakan!

PANNKAKOR….!

…skulle kunna ätas i all evighet – så gott är det!

Dessutom går pannkakan – precis som gröten att variera i all oändlighet 😉 Jag gillar variation och det är nog därför som både gröt och pannkakor står högt upp på listan med favoritmat! Dessutom är det både enkelt och snabbt tillagat!

Idag gjorde jag en jättegod gluten- och mjölkfri pannkaka som sötades med lite vanilj! Den smakade himmelskt!  Till pannkakorna gjorde jag en chokladkräm och serverade sedan med jordgubbar, riven kokos och kakaonibs!

Yippieee, sa alla smaklökar jag har!

IMG_9701

IMG_9710

 

Ingredienser (2 personer):

  • 3,5 dl (ris)mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Vispa ihop mjölk och ägg och tillsätt sedan majsmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt. Stek gyllenbruna pannkakor på medelhög värme i förslagsvis kokosolja som ger en mild och söt kokossmak till pannkakorna!

Chokladkrämen till två personer är gjord på 2 mogna avokados som mixas ihop med 8 färska dadlar och 2 msk kakao till en slät kräm!

 

IMG_9713

IMG_9708

 

Nu ska väskan packas ihop och så ska jag eftermiddagsfika lite med min prins innan jag hoppar på tåget norrut! Per åker upp till Åre ikväll för en rolig grabbhelg och själv får jag roa mig med långa jobbpass! hejvadkul 😀

Kram på er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Jag har gjort supergoda ”pannkakor” flera dagar i rad nu. Gluten-, mjölk- och äggfria men ändå bra näringsvärde. Jätteenkelt: 100 g kikärtsmjöl vispas med 2 dl vatten till en slät smet. Stek sedan tunna plättar eller pannkakor på medelvärme. Funkar att steka utan fett i stekpanna med non-stick beläggning. Smeten kan smaksättas efter behag och vattnet bytas ut mot någon annan vätska, t.ex. kokosmjölk.

stats