emmabarremyr

Emma Barremyr

Vidareutbildar mig till löpcoach

Hej ♥

Just det ja! Jag har ju alldeles glömt bort att tala om för er att jag ska gå vidare i karriären och utbilda mig till löpcoach!

Wow, vad roligt det ska bli!

Styrketräning är kul och framför allt riktigt BRA för kroppen, men löpning är liksom mer min grej. Även om jag inte är någon fantastisk löpare själv (jag springer för att det är skönt och för att det ger mig energi, glädje och endorfiner) vill jag hemskt gärna hjälpa andra att bli bättre (jag vill ju såklart bli bättre själv också, men jag har inga mål om att prestera på lopp, jag vill bara känna mig stark och uthållig). Det är en enkel sport, som inte kostar pengar och som kan utföras precis vart som helst!

Nu vill jag hjälpa andra att förbättra löpsteget, finslipa tekniken, få ner kilometertiden och hitta den där sköna känslan som bara ett löppass kan ge!

Utöver löpningen är mitt främsta mål som PT är att jobba med hälsa och få andra att må bättre. Jag vill att människor ska förstå att hälsa inte handlar om låga siffror fettprocent, dieter och elitträning. Det finns idag alldeles för många PTs ute på marknaden som förmedlar osunda ideal och skapar mer hets än välmående vilket jag tycker är otroligt synd. Jag vill jobba mer med att få fram helheten. Människor behöver inte fler pekpinnar, de behöver hjälp med vägledning till en hållbar livsstil!

 

IMG_0408 (4)

 

Men hörrni! Utbildning, wiiiiieeee!

Utbildning innebär att jag återigen hamnar i skolbänken tillsammans med människor som precis som jag – älskar det mesta som har med träning, kost, hälsa och allt det där att göra. Sen jag utbildade mig till personlig tränare har jag träffat så många fantastiska människor och fått nya vänner för livet. Att jag fick vänner som delar samma passion för träning och hälsa satte en liten saknad pusselbit på plats i mitt liv. Nu ser jag fram emot att träffa nya inspirerande människor!

Går du i tankarna om att utbilda dig till personlig tränare? Som läsare hos mig har du 5% rabatt på alla utbildningar hos AFPT (Akademien För Personlig Träning Sverige). Maila mig på emma@ptbyemma.se för mer information!

Läs mer om utbildningarna genom klicka på länken www.afpt.se

 

IMG_1080

 

Jag älskar att få göra det jag gör!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  SV: Varje år lovar jag mig själv att satsa på löpningen. Även om jag springer en del så blir det ofta inte mer än några “mysrunder” i veckan under våren/sommaren. Skulle vilja få mer rutin på det och faktiskt ha ett konkret mål. Är det via din onlinecoachning? Säg till när du drar igång 🙂

  1. Emma

   Absolut! Kommer vara klar löpcoach i juni, så hör gärna av dig då om du är intresserad 🙂 Kram

 2. Therese

  Åh vad roligt! Jag fick ett program av dig i höstas med inriktning på löpning och jag var så nöjd med upplägget och peppen! Löpning är roligt och fint för själen tycker jag. Kram

  1. Emma

   Så roligt att du var nöjd Therese! Jag har ju ganska bra koll på hur en bör lägga upp träningen, men jag vill nu lära mig ännu mer och gå djupare i kunskapen och dessutom lära mig coacha på gruppnivå, det ska bli väldigt kul 😀 Hoppas allt är bra med dig och att löpningen rullar på fortfarande! Kram

 3. Erika

  Åh vad jag håller med dig i allt du skriver här Emma!
  Många PT´s är väldigt inriktade på enbart synliga resultat och “elitträing”. Det är väl kanske inget fel i det i sig, man bör ju välja en inriktning som man är intresserad av och känns “rätt”. Men jag tror att de flesta människor som faktiskt tar hjälp av en PT inte är i behov av den sortens träning alla gånger. Man kommer så himla långt på andra sätt som är mycket mer hälsosamma i det stora hela.

  Jag är själv jättesugen på vidareutbilda mig och löpcoach är en stark kandidat. Får se vilken utbildning det blir, men jag är precis som du väldigt intresserad av att kunna hjälpa kunder med upplägg för att bli en bättre löpare.
  Kram!

  1. Emma

   Ja jag tror vi har ganska lika värderingar du och jag 🙂 Det är verkligen inget fel med elitträning, men det som är viktigt att komma ihåg är att alla människor inte älskar träning precis som vi och strikta tränings- och kostprogram tycker jag förstör livskvaliteten, det finns det ingen mening med om en inte ska tävla 🙂

   Vidareutbildning känns verkligen roligt och jag suktar efter mer kunskap. Det är det som är så roligt med det här jobbet, du kan lära i all oändlighet och blir aldrig fullärd 😀 wiiiee!

 4. Zanna

  Hittade din blogg för några veckor sedan när jag sökte på hur man kan göra proteinbars utan massa proteinpulver och herregud vad jag är fast! Jag älskar bakverk och att baka så har verkligen fastnat för dina recept! Men vill äta nyttigt och undvika gluten eftersom jag märkt att jag mår så mycket bättre utan mjöl! Din blogg funkar som en receptbok för mej nu 🙂
  Vad spännande att utbilda sig till löpcoach! Jag har nu för kanske tioende gången i mitt liv tagit tag i det där med löpning, har aldrig fått till det att orka/kunna springa 3km ens. Och alla säger att det är ju så skönt och alla kan springa. Vet inte vad jag gör för fel utan tänkt att min kropp helt enkelt inte är gjord för att springa…
  Tusen tack för en toppenblogg som verkligen sätter fokus på en sund livsstil utan massa onödigt krångel!

  1. Emma

   Så otroligt glad jag är att du hittat hit och att jag nu får inspirera dig, välkommen! 🙂 Det som är viktigt när en ska börja springa (eller träna över lag) är att börja lugnt och inte gå ut för hårt. Ett långvarigt och individanpassat träningsschema behövs och är du intresserad av att få hjälp finns jag här och du kan maila mig på emma@ptbyemma.se! Kram på dig

 5. elly

  Du är en sådan inspiration, man blir glad varje gång man läser din blogg, borde finnas fler som du och om det kunde bli det, om man kunde ändra sättet att se på oss människor hade idealen bara varit dumma ord och alla hade varit perfekta som dem är!

  Miljoner kramar.

  1. Emma

   Tusen tack för din fina kommentar! Den värmer och jag blir verkligen glad av att höra att jag inspirerar, TACK för att jag får chansen! Kram

 6. Emelie

  Men så bra att du ska bli löpcoach också :). Jag blir själv lite sugen på att anlita dig. Dessutom bra med en PT som sätter helheten i första hand. Gillar din inställning Emma :)!

  1. Emma

   Du är SÅ varmt välkommen att ta hjälp av mig! Det känns roligt att höra att det uppskattas att jag sätter helheten i första hand 🙂

 7. Ellinor

  Så roligt för dig! Vi behöver ständigt nya utmaningar för att kunna utvecklas. Känns som om du hittat rätt i val av yrke – underbart att kunna jobba med det man brinner mest för!
  Kanske skulle anlita dig som coach i vår då 😉

  1. Emma

   Det stämmer, och i det här yrket blir man aldrig fullärd 🙂 Jag har många utbildningar jag vill gå och ser verkligen fram emot den här och att sedan kunna titulera mig som löpcoach också! Och vad roligt det skulle vara att få coacha dig! DU är välkommen 😀

stats