Emma Barremyr

Läsarfråga – questbars

Förresten, Emma. Vad tycker du om questbars? Verkligen alla är inne i nån quest-bubbla, vilket fick mig att köpa mina två första igår. Visst var de goda, speciellt efter 5 minuter i ugnen, men jag kan ändå inte låta bli att undra över VAD som gör de så goda då de inte verkar innehålla något konstigt och heller inget ”sämre” socker (eller vad man ska säga, du fattar)… Har läst att de innehållsmässigt är de bästa proteinbarsen just nu, och av vad jag läst på innehållsförteckningarna verkar de inte så dåliga. Men ändå, skulle gärna se varför du valt att inte äta sådana? Du verkar ju ha koll på bra mat liksom, så känns inte som de är nå bra om inte du äter de hehe.. (märks det att du inspirerar och påverkar? 😉 )

IMG_9617

Din fråga kom lägligt då jag förra veckan fick hem två lådor med Questbars från iHerb (beställde två när jag ändå var igång). Jag gillar hembakat och råa alternativ bäst, men jag är ju inte mer än mänsklig och måste säga att jag inte alltid hinner förbereda mellanmål innan jag ska iväg. Därför bestämde jag mig för att testa de berömda Questbarsen, att ha som mellanmålsalternativ då och då när tiden springer ifrån mig.

Visst är de otroligt goda, men jag har ändå svårt för smaken av sötningsmedel som jag tycker känns tydligt eftersom jag sällan äter det annars. Sötningsmedel är dock inte farligt att äta, men det som är viktigt att komma ihåg är att det fortfarande är sött. Att äta sötningsmedel påverkar inte blodsockret, men för en som försöker bli av med sockersug kan det göra mer skada än nytta. Jag själv som ”triggas” av att äta socker undviker även sötningsmedel då jag blir lika ”sugen” som när jag äter godis.

Men åter till Questbarsen. För att sammanfatta din fråga lite så är innehållet mycket bättre än vissa andra proteinbars som istället är rena godiset med rent socker och andra konstgjorda ämnen. De har en kort innehållsförteckning och en naturlig bas på t.ex. mandel eller jordnötter. Dessutom är det glutenfria! Men det är fortfarande en kemiskt framställd produkt och för mig blir det lite som att äta ”godis” när det är så sött. Och det är inget fel med det – bara jag vet varför jag äter det och är medveten om mitt val.

Kom ihåg att allt inte är svart eller vitt. Questbars är vad jag förstått det bästa alternativet på mellanmål/proteinbars efter rawbites och jag anser att det är bättre att äta en questbar till mellanmål eller efter träningen än inte äta något alls. Variation är bra och glöm inte att en banan och ett glas mjölk är minst lika bra (om inte bättre – och billigare) efter ett träningspass!

Vill du beställa hem finns de här <– (klick). Att handla från iHerb är otroligt billigt jämför med Sverige. Så länge som du håller dig under 2720 g blir inte frakten mer än $12. Väger paketet mindre än 1814 g blir frakten bara $4. Och det står precis hur mycket paketet väger i din varukorg när du handlar. Vid din första beställning får du dessutom $10 rabatt om du handlar för  $40 eller mer och  $5 rabatt om det kostar mindre än $40. Använd min kod JNS854 för att utnyttja rabatten!

Bodystore finns de dessutom att köpa styckvis och du hittar dem här <–(klick).

IMG_9622

IMG_9624

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Robes de soiree

    Für die wunderschöne Weihnachtskarte bedanken wir uns herzlich! Kompliment an Sophia! Seit unserem Aufenthalt im Oktober haben wir oft über die unvergessliche Zeit bei Ihnen gesprochen. Der Alpenhof hat es uns angetan und wir planen im Oktober 2012 wieder vorbei zu kommen. Der Service, die Suite, die Betreuung, das Essen und und und… war einfach ausgezeichnet! Hoffentlich auf bald!

  2. Marja - Baka Sockerfritt

    Jag gillar själv questbars, de är ju väldigt goda, men samtidig förstår jag att det såklart finns annat som är både bättre (ur näringssynpunkt) och billigare. Men en god bar någon gång då och då tror jag även är bra för själen 🙂

stats