Emma Barremyr

Mangopannkakor

Hej mina fina läsare ♥

Två långa dagar på jobbet som personlig assistent har snart passerat och nu är det bara kvällen och natten kvar innan ledig helg och alla hjärtansdagmys står på ingång!

När jag gör långa pass på 13 och 24 timmar är det mycket mat som behöver planeras och packas med. En enkel lunch som jag gillar och ofta äter är någon variant på pannkaka. Det går fort, funkar att äta kallt (om en inte har tillgång till att värma) och går att variera i oändlighet – speciellt med toppingen.

Bananpannkakan är ju standard, men för ett par veckor sen gjorde jag istället av variant på mangopannkakor som blev förträffligt goda!

Mangopannkakor:

  • 1/2 – 1 mango
  • 2 ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 nypa vaniljpulver

Stavmixa ihop alla ingredienser och stek plättar i kokosolja/ smör.

Mina serverades likt ett berg med kesokvarg, hallon, fikon och riven kokos.

Mmmmm…

P A N N K A K S P O R R !

Ja, tack!

Hoppas det ska smaka 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zeruda

    Du pratar ofta om bananpannkakorna, du får gärna länka till det receptet 🙂 Eller är det så enkelt som att jag bara kan byta ut mangon mot en banan i detta recept? 🙂 Jag måste bara testa bananpannkakor! ^^

    1. Emma

      Det är precis så enkelt som du trodde, bara att byta ut mangon mot en banan 🙂 Grundreceptet är bara 1 banan och två ägg, men jag brukar ha i kokosmjöl och vaniljpulver också 🙂 Hoppas det smakar!

  2. Ellinor

    Mmm…mums! Då jag inte är särskilt förtjust i banansmaken i bananpannkakorna 😉 kanske detta är ett bättre alternativ för mig. Skall absolut testa!

  3. Vella

    Hur fungerar det med kokosmjöl, smakar det något, eller kan man ersätta vetemjölet till kokosmjöl i tex redning till såser eller som bindemedel? Är det så nyttigt som alla påstår? Uppskattar verkligen ett svar då jag aldrig blir klok på detta! 🙂 kram

stats