Emma Barremyr

Tropisk smoothie med mango och passion

God morgon ♥

Hoppas att ni fått en härlig start på er tisdag!

Själv började jag dagen med en sovmorgon. Det var inte tänkt så, men det blev så och eftersom jag styr mina tider själv så bestämmer jag själv hur jag vill göra. Det blev ju ganska sent igår, så en sovmorgon var välbehövligt idag. Men VILKEN MAT vi åt igår, Frost bjöd på fantastiska rätter och vi var mer än nöjda båda två. På min tallrik hade jag lammracks som serverades med rosmarinsky och världens godaste och krämigaste örtristotto med massa parmesanost. Slurp sa det och min tallrik lämnade jag tom. Jag äter alltid upp när jag är på restaurang (har svårt för att slänga bort mat) och sen blev det godis till bion (som var grymt bra). När jag vaknade idag var jag fortfarande mätt, och lite sockerbakis… hehe.

Till frukost blev det därför en fräsch tropisk smoothie + smörgås med stekt ostägg. Ja det där ostägget alltså! Jag är helt beroende, som ni vet så snöar jag lätt in på saker och ting och just nu är det kombon nötlimpa med stekt ostägg. Jag MÅSTE ha det varje dag!

IMG_9566

IMG_9568

 

Ingredienser:

 • 1 frusen banan
 • 1/2 mango
 • 1 msk baobab (bra mot IBS)
 • 1 msk passionsfruktspulver
 • 2 dl havremjölk
 • 1 passionsfrukt

Mixa ihop banan, mango, baobab, passionspulver och havremjölk. Toppa med passionsfrukt!

 

IMG_9570

IMG_9577

 

Idag står den en del jobb på schemat och en tur till gymmet innan jag sätter mig på tåget upp till Torsby. Jag har två långpass där innan helgen och ikväll blir det därför mys med mamsen ♥

Hoppas ni får en fin tisdag!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Är det någon skillnad på olika mjölk rent näringsmässigt? Tänker mest på vegetabilisk mjölk då, typ mandelmjölk, havremjölk, hasselnötsmjölk… eller är det ungefär lika bra och bara att ta den man gillar bäst? 🙂

  1. Emma

   Ja det är ganska stor skillnad. Den bästa mjölken är såklart vanlig mjölk som innehåller en stor del av alla näringsämnen vi behöver och även mycket protein. De andra mjölksorterna är dock inte dåliga – utan innehåller till skillnad från vanlig mjölk mindre mättat fett, men inte lika mycket vitaminer och mineraler, så då får en få i sig det på annat håll 🙂

 2. Ellinor

  Ingen sovmorgon, men gott och väl en lugn morgon i soffan framför Nyhetsmorgon. Var bittert tvungen att konstatera att jag nog inte var i form att åka till jobbet idag heller. Fördelen var dock att jag i lugn och ro kunde njuta av en riktigt god och lyxig frukost mitt i veckan 🙂 Nu hoppas jag att en dags vila skall råda bot på det sista envisa bakterierna.
  Hoppas att du får en fin dag!
  Kram

  1. Emma

   Sedär, tråkigt att vara sjuk, men skönt att kunna njuta av en härlig frukost i soffan 🙂 hoppas du kryar på dig snat! Stor kram

stats