Hej vänner ♥
I lördags hade vi några vänner på besök och för att fira lördagskvällen på bästa sätt ställde vi till med ett tapaskalas och kunde sedan sitta och plocka, äta, umgås, njuta och bara vara i flera timmar!
Det här med att umgås och äta plockmat måste vara ett av de bästa påfunden någonsin! Att jag dessutom fick stå i köket och pyssla i några timmar under eftermiddagen gjorde det hela ännu bättre!
För mig hade inte lördagen kunnat sluta på ett bättre sätt.
Varsågod att ta del av vår tapaskväll i bilder!
Brieost, honungsmelon med parmaskinka, vindruvor, physalis, passionsfrukt, rödbetssallad med chévre, pinjenötter och honung, räkor, oliver, nötter, bönchips, hemmagjoda sötpotatis- och rödbetschips, avokadoröra, bruschetta med vitlök, pesto och tomat, bröd, hallonvatten och blåbärsvatten.
Vad brukar ni ha på erat tapasbord?
Kram / Emma.
Tapas är toppen!
Jag vill ha vitlöksstekta champinjoner, quesedillas fyllda med färskost, tzatsiki, grillad halloumi, grekisk sallad, melon, grillad toast med getost, honung och pinjenötter. MUMS!!
Finns det plats i magen så passar en kladdkaka fint efter tycker jag 🙂
Visst är det! Åh, quesedillas är så gott, och halloumi, och kladdkaka…. mmm, finns så mkt gott!
Bli dina sötpotatis chips knapriga? För mina bli oftast mjuka… Vad skiva du isf upp med och hur mycket och hur länge i ugnen?:)
Ja de brukar bli jätteknapriga, men det gäller att ha dem i ugnen tills de är riktigt ”torra” (har du dem inne för kort tid hinner inte allt vatten försvinna och då blir de mjuka). Jag brukar använda osthyveln och skiva dem med, men jag har dålig koll på hur länge de får vara i ugnen… det varierar lite, men jag har ugnen på 100 grader och det kanske tar runt 1-2 timmar 🙂
åh, va mysigt 🙂 tapas är ju så himla gott! Det måste jag samla mina tjejer och göra snart 🙂
Ja det är verkligen mums och går att variera så mycket 🙂 Bra sysselsättning när man träffar tjejerna också 🙂
Mmm, ser ju ljuvligt gott ut!
Själv är jag mycket svag för baconlindade dadlar… Ett MÅSTE för mig! 🙂
Åh, JA! Det är ju så gott 😉 det ska jag göra nästa gång!