Emma Barremyr

Bästa starten på dagen och lite om rå äggvita

God morgon tisdag och alla fina läsare ♥

Hur mår ni i vintermörkret?

Tänk att januari går mot sitt slut – redan?! För mig har den här månaden gått så otroligt fort och det känns nästan overkligt att vi om några dagar är inne i februari 2014.

Ett av mina mål under 2014 är att bli mer mindful, yoga mer och vara mer i nuet. Det var något som jag hade som mål redan förra året och som jag blir bättre och bättre på, men fortfarande inte är helt bra på! Att vara i nuet är något som gör mig lyckligare och jag märker hur mycket bättre jag mår när jag stressar ner, stänger av dator och telefon och fokuserar på annat – som till exempel frukost.

Att äta frukost utan att sitta framför datorn och jobba, läsa bloggar eller kolla instagram. Jag prioriterar alltid en lugn frukoststund i soffan under filten där jag kan sitta i lugn och ro och njuta av min frukost, uppskatta livet, känna glädje i att äta något jag tycker om och bara vara för en stund. Gärna så yogar jag lite innan också. Det är bästa starten på dagen!

Precis så börjar min dag idag! Jag börjar tidigt i gymmet och är därför uppe extra tidigt för att hinna äta en bra frukost och ladda för dagen i soffan. Frukosten intas i form av havregröt med blåbärsfluff, rawtella, nutellagranola och mullbär! Så jäkla gott och en så jäkla bra start!

IMG_9144

IMG_9149

 

Ingredienser:

 • 2 dl (glutenfria) havregryn
 • 2 dl (havre)mjölk
 • 1/2 dl äggvita
 • 1 tsk chiafrö
 • 1 krm vaniljpulver
 • En nypa salt

Koka ihop alla ingredienser till en krämig gröt och servera med blåbärsfluff <–(klick), gärna rawtella och mullbär.

Rawtella kan vara det godaste nötsmöret någonsin! Det är också extra gott att toppa något kallt med (typ glass, fluff eller liknande) för då stelnar det och blir som ett chokladtäcke och ger en munorgasm utan dess like!

Mumma!

Ni var många som frågade och undrade över det här med rå äggvita och varför det inte är bra, och svaret på det är flera anledningar som ni kan läsa om här <– (klick). Jag har tidigare ätit mycket rå äggvita i form av fluff (FLUFF är ju så jäkla gott och passar till så mycket), men sen jag fick veta att det inte är så bra med äggvita har jag undvikt det. Nu gör det ju inget att äta det någon gång då och då, men att äta det varje dag är ingen höjdare och därför är ett bra proteinpulver värt att införskaffa för den som vill göra fluff. Det är mycket viktigt att kosttillskott inte ersätter den normala kosten, utan endast blir ett tillskott. Jag äter inte proteinpulver regelbundet, utan köpte det till vandringen. Nu har jag en del över som jag kan använda om jag känner för att göra fluff, vilket känns helt okej!

 

img_9143

IMG_9145

 

Nu är det över en månad sen jag jobbade uppe i Torsby och resten av den här veckan kommer jag tillbringa där uppe. Jag har två 24-timmarspass och ett 13-timmarspass att beta av den här veckan vilket känns helt okej. Så efter en förmiddag i gymmet idag hoppar jag på tåget norrut där jag stannar veckan ut!

Hoppas ni får en fin tisdag vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zeruda

  Hejsan! Jag måste bara fråga! Vart sjutton får man tag på mullbär? Jag har ätit det en enda gång i mitt liv när jag var i Turkiet, men jag har aldrig någosin stött på dem i Sverige fast jag hållit utkik!

 2. Petra

  Hej!
  Jag äter äggvita (från dunk) på gröten varje dag men har väl haft i bakhuvudet hela tiden att det kanske inte är så bra. Då blir min fråga: varför är det dåligt?

 3. Lisa

  Hej Emma! En fråga bara, vad gör du med äggulorna som blir över efter att du bakat på äggvitor?? Jag sparar dom, eftersom jag inte vill slänga mat, men har svårt att veta vad jag kan laga för mat på dom sen?

  Tack för en bra blogg, så mycket härlig inspiration 🙂

  Lisa

 4. Ellinor

  En klok och sund inställning när det kommer till mål för nya året.
  När det gäller just frukosten lämnar den en del att önska – inmundigas fem av sju dagar framför jobbdatorn alltmedan morgonens bestyr bockas av. Under helgen blir det allt som oftas också med datorn som sällskap, men då med lite mer lättsmält information. Tänker ofta att jag skall bli mer närvarande när jag äter och inte låta tv och eller dator agera sällskap. Tar med mig dina kloka ord 😉
  Kram

  1. Emma

   Tack 😀 Jag tror att det är bra att fundera på vad vi gör när vi äter. Det är ju så mycket njutning i maten och jag tror att mycket av njutningen kan försvinna om vi gör annat när vi äter. Även om det inte är alltid kan det vara bra att göra det då och då 🙂 hihi! Kram

 5. Annie

  Frukosten ser ljuvlig ut Emma, och ni verkar ha haft en fin resa av det du skrivit om hittills.)
  Jag har helt missat rawtella – eller jag har sett den men aldrig köpt hem. Kanske borde göra det istället för att bara fingra på den nästa gång 🙂

  1. Emma

   Tack Annie! Resan har varit fantastiskt, verkligen!
   Har du MISSAT det? Du måste beställa en bruk, jag tror du kommer älska det lika mycket som mig! Som jag skrev i inlägget – den är ljuvlig med allt som är kallt 😀

 6. Marie

  Å det som är så gott med fluff!!! Blir det lika gott med protein pulver!! Har du ingen turkyoghurt eller kesella i då! Har aldrig köpt proteinpulver men kanske ska pröva?? Jag tycker ju om choklad smak så det kanske kunde passa!! Gärna ner fluff tips!!!

  1. Emma

   Det blir lite annorlunda med proteinpulver, men ändå gott 🙂 Chokladsmak på blir säkert också gott! Ska se vad jag kan komma med för tips, jag är ingen expert inom det området, hehe 😛

stats