emmabarremyr

Emma Barremyr

En torsdagsstart

God morgon ♥

Jag känner mig alldeles mosig efter en lååång natts sömn. Det var inte riktigt meningen, men det var så det blev – och jag antar att det var vad min kropp behövde! Jag somnade straxt efter nio igår och vaknade först vid sex idag – som vanligt. Sen kändes det som om jag låg och drog mig en stund och nästa gång jag kollade på klockan var hon åtta. Hoppsan! Såna här tillfällen är det himla skönt att vara egen – jag styr själv över tiderna och kan sova längre om jag vill en dag 🙂

Min morgonrutin är nu för tiden en grön drink direkt på morgonen innan jag sätter mig vid köksbordet och svarar på mail och betar av lite jobb. Efter en timme börjar magen kurra och då blir det frukost – idag en kall mandelgröt med blåbärsfluff som intogs i soffan framför nyhetsmorgon tillsammans med min kärlek!

Det är en bra torsdagsstart!

 

IMG_9131

IMG_9119

 

Idag testade jag att göra fluff med proteinpulver. Jag köpte ju en påse som jag släpade med mig till Tanzania (för att enkelt få mellanmål), men vi fick så mycket mat under resan att jag aldrig behövde oroa mig för att bli hungrig. Men det är bra att ha med något ifall – jag vill alltid ha med mig något att äta för att vara på den säkra sidan! Men eftersom jag aldrig använde proteinpulvret där nere har ju nu en hel påse som jag måste göra något med. Jag vill inte dricka det som det är utan tänkte försöka baka och göra annat kul med det istället. Dessutom älskar jag fluff, men eftersom rå äggvita inte är bra att äta för mycket av kan det ju vara bra att ha något att variera med. Fluff äter jag enbart för att det är så sjukt jäkla gott och det är fantastiskt att toppa gröten med, jag lovar!

Jag använder det renaste vasslepulvret jag hittat på marknaden – holistics proteinpulver med smak av kokos och banan. Det innehåller inga konstigheter eller sötningsmedel vilket gör det till ett bättre alternativ (enligt mig).

Men åter till fluffet som jag gjorde genom att stavmixa ihop 1/2 frusen banan, 1 dl frusna blåbär och 15 g proteinpulver. När det blev en krämig massa av det plockade jag fram elvispen och vispade det sedan till ett fluff.

Gröten var en form av overnightoats och bestod av 1 dl havregryn, 1 1/2 dl havremjölk, 1 msk mandelsmör, 1 tsk chiafrön och lite salt som fick svälla ihop under natten. 

Som topping hade jag lite chokladmullbär (I LOVE THEM!!!), vanliga mullbär (blir så himla goda och krispiga med något kallt – idag fluffet), kokoschips och lite bipollen!

 

IMG_9124

 

IMG_9125

 

En kopp Instant Lion’s mane på det och jag är nu redo för torsdag!

Det blir först jobb med PT-online och sen ett träningspass. Egentligen hade jag tänkt ha vilodag idag, men eftersom jag hoppade över träningen igår (jag var trött och lyssnade på kroppen) och vilade då istället blir det träning idag – jag längtar! I eftermiddag ska jag baka semlor och ha ett möte på stan!

Hoppas ni får en fin torsdag (snaaart är helgen här!) 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Varför är det inte bra att äta för mycket rå äggvita? jag gör också fluff nästan varje dag :O
    kram och tack för en GRYM blogg

  2. Therese

    Du skriver att det inte är bra att äta för mycket äggvita. På vilket sätt är det inte bra? Själv gör jag ofta äggvitefluff…

stats