Emma Barremyr

Kramens dag

God morgon vänner ♥

En stor och varm kram till er alla på kramens dag! Kramar, det gillar jag – både att ge och ta! Det finns inget som ger så mycket värme, närhet, energi och glädje som en kram och jag tycker vi borde kramas mycket mer än vad vi gör! Idag tycker jag att vi alla ska uppmärksamma kramens dag och kramas lite extra, jag LOVAR – det är bra för hälsan!

I Tanzania är de två timmar framåt i tiden och jag tror att jag är kvar i deras tid fortfarande. Nu när jag är hemma igen är jag ännu mer trött på kvällen och sen pigg på morgonen. I söndags vaknade jag fem och de två senaste dagarna har jag vaknat sex – och varit klarvaken! Idag utnyttjade jag tiden till lite YinyogaYogobe. En bra start på dagen som gör mig lugn och tillfredsställd inombords ♥

Frukosten sen bestod av kokoschiagröt med en jordnöts- och banankräm. Vegansk, gluten- och mjölkfri frukost!

IMG_9096

IMG_9103

 

Ingredienser:

  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl silkestofu (eller kvarg/ turkisk yoghurt)
  • 1 banan
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk agave eller honung

Blanda ihop kokosmjölk, vatten och chiafrön och låt svälla i kylen under natten. På morgonen mixar du sedan ihop silkestofu, banan, jordnötssmör, vaniljpulver och sötning till en kräm och varvar med chiagröten.

 

IMG_9107

 

Nu har jag börjat med något nytt igen, nämligen läkessvamp från Four Sigma Foods. Läkessvamp innehåller aktiva ämnen som gör att de har hälsofrämjande effekter och jag testar nu på två olika sorter – Instant Chaga och Instant Lion’s Mane. Instantpåsarna kan hällas i en kopp med varmvatten och drickas som ett te. Är du kaffedrickare går det bra att blanda med kaffet också (eller teet), men det kommer att ändra kaffesmaken en aning och göra det lite sötare. Produkter funkar också utmärkt vid matlagning eller bakning, och på hemsidan finns flera recept för den som är nyfiken på att testa.

”Instant Chaga består av chagasvampen som växer på björkar, liknande en stor svart boll, och man hittar den på nästan hela norra halvklotet. Dess historia är inte längre än från 1700-talet då den i Ryssland började användas som en folkmedicin mot olika sjukdomar. Chaga brukar kallas kungen av svampar på grund av dess otroliga medicinska egenskaper. Den främsta egenskapen är att den boostar immunförsvaret, det är polysackariderna i svampen som åstadkommer detta. Polysackariderna lär också kroppen att kämpa mot virus och bakterier. Ett stimulerat immunförsvar hindrar tillväxten och/eller risken för tumörer. Men denna svamp är starkare än så; triterpenerna med ämnet betulinic syra har direkt anticancer effekt.  Chaga har en av de högsta antioxidant värdena i världen. Den har även hormonbalanserande effekt och anti-HIV effekt. Ämnet melanin som finns på ytan av Chaga är samma pigmentet som vi har i skinnet, det hindrar oss från att bli solbrända och istället ger en jämn och vacker bränna, samt att det förbättrar kvaliteten på vårt hår och våra ögon”

”Instant Lion’s mane absolut bästa effekt är dess förmåga att stimulera tillväxten av nervtillväxtfaktorn (NGF). NGF är en mycket viktig faktor för den neurala hälsan och sägs minska risken för olika hjärn- och nervsjukdomar samt vissa psykiska sjukdomar. Lion’s mane förbättrar också neurologiska skador, minnet, människans reflexer och koncentrationsförmågan. Det är alltså en svamp som är perfekt för alla som vill stärka hjärnan och hela nervsystemet. Likt många andra läkesvampar har Lion’s mane också starka antioxidativa effekter och en boostande effekt på immunförsvaret”

 

IMG_7072

 

Nu är det dags att sätta igång med PT-onlinejobb! Ni är många som ska igång nu efter nyår och jag har därför mycket roligt jobb att göra 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Vart har du köpt Lion’s mane? Var inne på en hälsokostbutik häromdagen och skulle köpa det men fick då reda på att det egentligen är förbjudet att säljas i Sverige (konstigt beslut av Livsmedelsverket eller så), så nu letar jag med ljus och lykta efter ett ställe som säljer det (affär eller på nätet).
    Ha det så bra och kram! 🙂

stats