Emma Barremyr

Scones och immunboostande smoothie

God morgon måndag ♥

Alltså, det var så fantastiskt skönt att få vakna upp i min egen säng, tassa upp och blanda ihop en grön drink, vika upp datorn och beta av mailen, göra frukost och krypa upp med grötskålen i soffan för att sedan återvända till datorn och bloggen. Måndag morgon och vardag – en vecka framför mig med massa jobb och annat kul som väntar. Jag måste säga att jag trivs och mår väldigt bra! Tänk vad ett litet avbrott kan göra 🙂

Igår eftermiddag stod det storhandling på Ica maxi på schemat. Det ekade tomt i både skål och kyl så att storhandla var välbehövligt! Jag älskar den söndagssysslan – skriva matsedel och storhandla, komma hem och packa in alla varor och sedan fixa söndagsmys!

Den här söndagen blev det såklart scones – som så många andra söndagar! Det är så gott och enkelt – dessutom perfekt mys! Till sconesen mixade jag ihop en immunboostande smoothie för att skydda oss mot alla förkylningar som cirkulerar runt just nu. Vi har båda mycket att göra och vill hålla oss friska!

 

IMG_9025

 

Ingredienser (2 personer):

  • 1 banan
  • 2 apelsiner
  • 1 kiwi
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • 2 tsk baobab

Pressa apelsinerna till en juice i citruspress. Skala ingefäran och mixa sedan ihop alla ingredienser med apelsinsaften (ta med köttet som blir över också).

Baobabträdet, eller apträdet som det också kallas, liknar inget annat träd – och det ena baobabträdet liknar inte heller det andra! Baobabträdets frukter har torkats skonsamt och malts till ett välsmakande pulver som förgyller både bakverk och smoothies. Frukten är späckad med vitaminer, fibrer och mineraler. Den är också otroligt rik på antioxidanter, värdena är högre än hos både acai, blåbär, gojibär och granatäpplen! Baobabfrukten används mot matsmältningsproblem och IBS-relaterade besvär, och frukten har även en stabiliserande effekt på insulinnivåerna i kroppen. Dessutom är baobab en mycket god källa till både kalcium och järn

Källa.

 

IMG_9030

IMG_9033

 

Till myset såg vi på en dokumentärfilm om åtta norska tjejer som besteg Kilimanjaro. De gick samma rutt som vi gick och vi kände igen oss i precis allt de sa och i landskapet runt omkring dem (förutom att de verkade ha sämre väder än oss). Iallafall så var det en film som speglar bestigningen väldigt bra – så ni som har funderingar på att gå upp eller undrar hur det är skulle jag vilja tipsa om att se filmen! Den var bra 🙂

 

DU HITTAR DOKUMENTÄRFILMEN HÄR!

 

IMG_9036

IMG_9037

 

RECEPT PÅ SCONES HITTAR DU HÄR!

 

Marmeladen är gjord på 10 torkade aprikoser, 1 msk kokosolja, 1 msk vatten och 1 tsk vaniljpulver som mixats ihop till en slät ”marmelad”.

 

Med det vill jag önska er en fin start på veckan kära vänner!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vella

    Receptet på dessa goda skapelse är underbart!
    Jag har en fråga angående kokosfett och kokosolja, är det samma sak fast det ena är fast och det andra är flytande? Vad är det som är ”bättre/nyttigare” med kokosfett än vanligt smör och oliv-/rapsolja?
    Även en fråga kring alla dessa alternativ som finns till mjöl tex majsmjöl, mandelmjöl, kokosmjöl, bovetemjöl eller hasselnöt m.m är det nyttigare alternativ och vad är det som är så bra med dessa? Och vilket är nyttigast av alternativmjölen?
    Tack och kram!

stats