emmabarremyr

Emma Barremyr

Basilikabakad kyckling med kokos- och ananasris

Hej ♥

Dagens enkla middag hade det där lilla extra, både i smak och konsistens! Ibland blir det bara sådär himlans gott :) Kokade ihop basilikabakad kyckling som serverades med ett kokos- och ananasris. Mumsmums!

Ingredienser (2 personer):
2 kycklingfiléer
100 gram fetaost
50 gram phiadelphiaost
Färsk basilika
2 dl fullkornsris
4 dl kokosmjölk
Hackad färsk ananas (funkar också bra med konserverad)

Tina kycklingen. Sätt ugnen på 225 grader. Stavmixa ihop fetaost, phiadelphiaost och basilika efter smak. Salta och peppra kycklingen och bred basilikatäcket över kycklingen. Kör in i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Mät under tiden upp ris, kokosmjölk och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka i 15 minuter på medelhög värme. När det nästan är klart häller du i hackad ananas som får kokoa ihop med kokosriset.

Lyckligtvis blev det lite mat kvar som blev en låda till mig imorgon :D Vilken lycka!!!!

Har ni ätit något gott till middag idag?

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor Åkeson

    Jag åt något speciellt till middag i går, nämligen din fisksoppa med smak av saffran. Högsta betyg av hela familjen Åkeson, kan jag hälsa! (Och då ska du veta att varken lillasyster eller pappa tycker om att krydda maten med saffran!)

  2. lovisa

    Blev bjuden hos farmor och farfar, lax med kräftsås. Det var mums! Men måste testa ditt kokosris snart, Verkar spännande:-)

stats