emmabarremyr

Emma Barremyr

Skogsträning – hög rodd

Hej vänner ♥

Är ni några därute som fortfarande hänger i och kör träningen utomhus? Jag tänkte att du ska lägga till ytterligare en övning till samlingen som ni kan göra ute på löprundan, promenaden eller cirkelträningen. Du kan också välja att köra övningarna inomhus, vad passar dig bäst?

Du behöver:

  • Dig själv
  • Ett gummiband

Ett gummiband är lätt att stoppa ner i fickan under löprundan eller promenaden och vips så kan du lägga till lite styrkeövningar längs sträckan! Här nedan visar jag hög rodd som tränar baksida axlar och övre delen av ryggen – en väldigt bra övning som de flesta behöver köra mer av! Att träna baksidan av kroppen är något som många glömmer bort och det påverkar vår hållning negativt. Därför vill jag ge er en påminnelse att träna baksidan oftare, ta fram gummibandet och ro lite!

Foto: Caroline Dahlén

Stå med raka armar framåt och håll dem i axelhöjd. Luta dig lätt bakåt och böj knäna något. För armbågarna ut åt sidan, i axelhöjd och dra ihop skulderbladen i stoppläget. Undvik att lyfta axlarna. Släpp långsamt tillbaka igen och upprepa.

Tips:

– Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
– Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar (se nedan)
– Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
– Gör övningen enklare genom att stå på knä

Tidigare övningar hittar du härhärhärhärhär , härhärhär och här.

Kör hårt och lycka till!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats