Emma Barremyr

Mogonrutiner

God morgon vänner ♥

Jag har mina rutiner på morgonen.

Sedan ett halvår tillbaka börjar jag alla mina morgnar med en grön shot. Den här gröna shotten stärker och basar upp kroppen samtidigt som den har en utrensande effekt på tarmen. Den har hjälpt min mage att komma in i bra ”utrensningsrutiner” om jag säger så – något som ofta är ett problem vid IBS. Numera kan jag alltid gå på toaletten minst en gång om dagen, vilket gör att min mage mår väldigt mycket bättre än innan när jag var förstoppad var och varannan dag.

 

IMG_7032

IMG_7029

 

Varför jag valt just chlorella som ”grönt pulver” beror på att den har de bästa utrensningseffekterna samtidigt som den innehåller mest klorofyll av alla växter i hela världen. Chlorella hjälper kroppen att driva ut tungmetaller och andra gifter som vi får i oss. Chlorella har också ett högt innehåll av både protein och nyttiga fetter, men även C-vitamin, B-vitamin och massa antioxidanter. Studier som gjorts har också visat att chlorella kan reducera högt blodtryck, sänka kolesterolvärden, påskynda sårläkning, stärka immunsystemet, ge bättre matsmältning och balansera pH-värdet i kroppen!

Källa.

Jag har testat flera olika sorters chlorella och alla smakar olika av någon anledning. Den som smakar godast är helt klart den ni ser på bilden, den från Helhetshälsa <– (klick).

Ingredienser chlorellashot:

  • 2 tsk chlorella (om du är nybörjare börjar du med 1/2 tsk annars blir det för jobbigt för tarmen – öka sedan succesivt)
  • Saften från 1/2 citron
  • Vatten

Blanda ihop alla ingredienser och svep i dig. I början höll jag för näsan, men nu tycker jag att det smakar helt okej!

 

IMG_7077

 

Efter min chlorellashot har jag nu fått in den fina rutinen yoga varje morgon och den här månaden är det fokus på Yinyoga och stressreducering som gäller. Om du vill lära dig mer om Yinyoga och läsa om Yogobes decemberutmaning kan du göra det här, r och här.

Efter yogan blir det frukost och till frukosten äter jag svartvinbärskapslar för att mata huden med nyttiga fetter från insidan, mjölksyrabakterier som håller tarmen i balans, D-vitamin för att hålla mig frisk (läs här varför det är viktigt att äta D-vitamin under de mörka månaderna) och matsmältningsenzymer som underlättar upptaget av näringsämnen i tarmen – också en hjälpande faktor vid IBS.

 

Har ni också några inbitna morgonrutiner?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Börjar alltid dagen med ett glas vatten och tre spirulinatabletter. Det passar mig perfekt då jag inte klarar av algsmaken men vill ha i mig nyttigheterna, i synnerhet vitamin b12 efterssom jag är vegan. Efter det blir det en stadig portion raw bovetegröt innan det är dags att trampa iväg till plugget.

  2. Ellinor

    Jag drack regelbundet chlorella varje morgon under våren/försommaren. Sedan började jag dock ”slarva” med doseringen och ja, kroppen rensades så att säga. Tyckte att kroppen borde vant sig efter lång tids användning, men tog i alla fall en paus och har sedan varit rädd för att testa igen. Har dock kvar burken hemma så kanske skulle börja igen nu efter alla helger med allt vad dessa innebär.

  3. Marie

    Jobbar på att få in en stunds meditation varje morgon – det kräver disciplin men jag hoppas jag kan komma in i det ordentligt.

  4. Sabine-Välbefinnaren

    Det där med citronsaft är en bra idé. Vatten och pulver blir inte speciellt gott tycker jag, men med citronsaften blir det nog godare. IDet är inte altid man vill göra smoothie på morgonen som jag tycer är bästa sättet att få i sig dessa dunderkurer. Ska provas! tack för tipset.

  5. Ann-Christine Reimer

    Åsså såg jag något om IBS. Har du IBS? Är du säker på att du har det? Om du har trög mage, är trött och seg och inte riktigt känner igen dig själv – har du kollat sköldkörteln? 400.000 fick medicn mot det förra året och då talar vi om Levaxin eller Euthyrox. Jag äter istället Armour Thyroid. Det andra är bara sockerpiller i mina ögon. Förutom de 400.000 är mörkertalet enormt stort. Många får vänta flera år på en diagnos. Läkarna har inte så mycket koll på detta och litar slaviskt på provsvar och det kan ta lååångt tid innan det syns där. Jag gick i två år utan diagnos och var JÄTTESJUK!!!
    Jag bloggar på http.//blogg.visit-stina.com om sköldkörtelsjukdomar och har gjort i snart åtta år.

    1. Emma

      Ja jag har IBS och det har de kommit fram till efter en lång utredning! Skönt att du fått svar på vad som är fel på dig och att du får hjälp nu 🙂

  6. Ann-Christine Reimer

    Glömde medicinerna …. Armour Thyroid intas ca 05.45 eller innan jag går ut på min promenad i alla fall. Å när frukosten är uppäten pillar jag i mig Probion och Cellenzym – båda för att hålla magen igång. Selen tar jag också. Å Prednisolon. Fick även reumatism för ett år sedan. Folsyra ska man äta extra då, men bara tisdag och onsdagar. Methotrexate intas söndagar. Mycket att hålla kolla på …

  7. Ann-Christine Reimer

    Min klocka ringer 05.20 och då piper jag upp och förbereder antingen det jag ska ha till min boveteflingorgröt – granatäpplekärnor ska ut från kylskåpet, ingefäran ska hackas, en dadel eller ett fikons ska läggas i blöt och chiafröna (1 tsk torra) ska också läggas i blöt. Sedan har jag en liten datorstund. Kollar nyheterna, mail som kommit in sedan jag sade gonatt till datorn och antalet besök på bloggen checkas. Sedan går jag ut på min morgonpromenad. Den varar 50 minuter till en timma. Bästa stunden på dagen. Bäst när man går ut i lite lätt gryning och sedan möter ljuset. Kanonstart! Hemma igen kokar jag tevatten så att det kan dra under tiden jag står i duschen. Yoga, olika länge beroende på längden på morgonrundan, dusch och påklädning och frukost. Om jag inte väljer boveteflingorgröt med havredryck från Oatly gör jag en shake/smoothie som består av Holistics proteinpulver, en halvbanan, lite hallon eller andra bär, ett par stjälkar selleri, en skiva ingefära, kanske en bit gurka, kanske en skvätt Supergreens från Helhetshälsa eller vetegräspulver. Allt toppat av physylliumfrön.

  8. Rebecca

    Hej! 🙂 Jag jobbar i hälsokostbutik och har fått info från våra leverantörer av algprodukter att Chlorella (och andra alger) helst inte ska blandas med citrus, då citrusfrukter faktiskt hämmar upptaget av klorofyll. Bättre att blanda ut det med äppeljuice tex 🙂

  9. Viccy

    Jag dricker alltid 1 tsk vetegräspulver i vatten när jag vaknar (när hjärnan inte funkar så man känner smaken hehe) Sen hämtar jag tidningen typ 300 meters promenix till brevlådan innan jag fixar frulle, dricker te och tar mina ”Sverige-vitaminer” (omega3, c-vitamin, D-vitamin) Man har sina rutiner! 😉

stats