Emma Barremyr

Räksalladslunch och en bra eftermiddag!

Hej ♥

Eftermiddagen har tillbringats hemma hos syster Julia som bjöd på en fantastiskt god räksallad till lunch. Sällskap av två personer jag älskar, julmusik, tända ljus och en lång fika på det och den här eftermiddagen förvandlades till en sån som hamnar i toppen av de bästa!

IMG_6874

IMG_6876

IMG_6878

 

Salladen bestod av en avokado och räkor på en salladsbädd med färsk mango, gurka, tomat, paprika och bröd!

Mums ♥

 

IMG_6883

 

Det blir räkor x 2 idag då jag ska laga den här <– (klick) soppan till middag ikväll. Bra fredagsmat som jag nämner i inlägget, eller varför inte som middag till andra advent? Saffranet livar upp julstämningen och passar riktigt bra nu i juletider!

Hoppas ni får en fin fredagskväll mina vänner!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Hej Emma,

    Tack för en fin blogg, och alla goda recept. Vet inte om du har fått mycket tips gällande Zanzibar redan, men här kommer nåt till 🙂 Jag var där i november ifjol och det var underbart!

    Topp 3: 1) Hyra vespa och köra runt, stanna i små byar för något att äta eller dricka. Passa på och gör en ”Spice tour” och köp på dig kryddor! 2) det finns en restaurang/strandbar precis intill den kända restaurangen ”The Rock” där vi drack drinkar/färska smoothies, åt god mat, simmade runt i poolen och såg den otroligt vackra solnedgången. The Rock restaurangen var vi in och tittade i men den var dyr och för oss inte värt det. 3) Betalade några öbor som skjutsade ut oss med båt för att snorkla! Otroligt fint vatten, såg lite fiskar och någon stingrocka, men att få åka i deras traditionella lilla båt för max 6 personer var nog mysigast.

    3 jag inte skulle göra om) 1) Prison island (plus andra turistfällor med båtturer). Tyckte mest synd om sköldpaddorna och båttuerna imponerade mig inte. 2) Snorkla kring prison island, det fanns pyttesmå maneter som brändes som tusan 3) Äta malariatabletter. Jag åt en, kom dit och de sa att det inte funnits malaria där på typ 10 år. Så jag slutade äta dom (min kille blev jättesjuk av sina).

    Vi bodde på Bellevue Guesthouse som ägs av jättetrevliga Melanie och hennes man. Kocken där gjorde de godaste curryrätterna jag nånsin ätit!! Klappa inga hundar då de på Zanzibar är ofta rena vakthundar och de kan bitas (ofta har de blivit misshandlade av dem de vaktar emot) och ta inte med några värdesaker till stranden pga rånrisk.

    trevlig resa 🙂

stats