Emma Barremyr

Dags att packa väskan!

Hej vänner ♥

Nu kanske ni undrar varför jag REDAN packar – när det är hela tre veckor kvar tills vi åker? Jo, såhär är det. På måndag åker jag upp till Torsby för en veckas jobb. Eftersom jag har bil upp tänkte jag att det är lika bra att slänga med så mycket som möjligt, för sen kommer jag inte tillbaka till Karlstad förrän måndagen därpå och är bara här tre dagar innan jag åker upp till Torsby igen (med tåg) för sista jobbet och sen julfirande innan resan. Vi åker från Torsby natten till den 27:e till Gardermoen, så alla grejer bör vara uppe  i Torsby till jul, och det är ju smidigast att få med allt i bilen. Det är därför jag packar nu, om någon undrar 🙂

Till Zanzibar behöver jag inte så mycket mer än bikini, klänning, solkräm, solglasögon och en sarong – då klarar jag mig ganska bra! Packningslistan för Kilimanjaro och safarin är desto längre och just nu funderar jag på hur jag ska få med mig allt, och hur jag ska göra för att inte väskan ska bli för tung? Alltid samma problem, men det tar vi senare. Nu packar jag och sen får jag sortera bort. Jag vet ju hur det är, ALLT är inte viktigt!

Här nedan ser ni en del av utrustningen inför kilimanjarovandringen!

 

IMG_6838

 

  • 60 liters ryggsäck från Everest (gammal från backpackerresorna)
  • 35 liters ryggsäck från Lundhags

Varför vi har två ryggsäckar? Vi kommer ha med oss bärare (man måste ha det) upp på Kilimanjaro som kommer bära våra stora ryggsäckar. De små ryggsäckarna ska vi bära själva med det nödvändigaste för dagen (regnkläder, kamera, toapapper mm). Den lilla är nyinköpt och hittades på XXL här i Karlstad. Det är en grym ryggsäck med ett riktigt skönt höftbälte (viktigt då det underlättar för axlarna).

 

IMG_6844

 

Ett bra uderställ som både värmer och transporterar bort fukt bra viktigt som baslager. Därefter ett par slitstarka, vattenavvisande och vindtäta byxor, en t-shirt (inte handlat än), fleecetröja, mössa, halsduk och vantar (står också på handlingslistan). Även riktiga regnkläder kommer packas ner!

Såklart kommer vi inte behöva såhär mycket kläder på oss hela tiden, utan det är när vi börjar komma upp på högre höjder som det blir kallare – temperaturen sjunker med en grad per 150 meter höjd vi bestiger. I början får vi hoppas att det är shorts och t-shirt som gäller 🙂

 

img_6854

IMG_6861

 

På fötterna har vi såklart kängor! Mina kängor som jag hade tänkt gå så mycket promenader i höst, hmm! De är iallafall ingångna och riktigt sköna, så det blir nog bra ändå! Med strumpor som andas och ullsockor kommer nog fötterna hålla sig varma och goa också!

 

IMG_6870

 

En riktigt varm sovsäck hoppas jag att tomten kommer med 🙂 Hihi! Den jag önskat mig ska ha en extremtemperatur på -42 grader, vilket kommer behövas då det KAN bli ner mot -20 grader uppe på Kilimanjaro.

 

Nu ska jag ta en paus i packningen, yoga lite, ta en lång dusch och sedan gå över till Julia och äta lunch!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Nu är det inte lång tid kvar, Emma. Jag håller tummar och tår för dig/er. Vi får ta och ses när ni kommit hem igen, så att du kan berätta om upplevelserna (kanske kan det ske i pausen på en hockeymatch?).

  2. En annan Ida

    Bra med riktigt varm sovsäck! På mnt kenya för några år sedan ångrade jag djupt att jag snålade o använde en billig sovsäck, sov inte en blund den iskalla natten!

stats