Emma Barremyr

Huvudvärk och frukostporr

God morgon vänner ♥

Alltså turen är verkligen INTE på min sida den här hösten. Jag började dagen med att slå huvudet – jag förstår inte hur jag lyckas? Ont i huvudet? Japp! Vi hade tänkt köra tidigt morgongym idag jag och Pelle, men istället tog vi en mysfrukost i soffan. Jag vill inte behöva känna mig stressad över träningen, men nu gör jag det eftersom vandringen närmar sig. Jag vill så gärna vara i bra form, känna mig stark och klara det hela utan skador. Att chocka kroppen med den belastningen som vandringen kommer innebära är inte bra, jag vet ju bara hur det blev förra året när vi gick Kungsleden utan att träna innan – jag kom hem med både hälseneinflammation och överbelastningsskada i framsida lår. Det vill jag gärna undvika nu, men eftersom jag knappt tränat på hela hösten vet jag inte hur det blir? Jag vet av erfarenhet att min kropp behöver förberedelse!

Jag tänker att jag vilar den här veckan ut så kan ni väl hålla era tummar för att jag kan köra igång på måndag? Då har jag nästan fem veckor på mig att träna. Viktigast känns det att komma ut på en långtur/ promenad i kängorna varje vecka, gärna också någon form av backintervaller i veckan och ett pass benstyrka. Då kommer jag klara mig!

Men nu ska jag inte sitta här och beklaga mig, nu ska vi istället prata om dagens frukost som var en skål full med F R U K O S T P O R R ! Kan man inte börja dagen med ett härligt träningspass kan man ju istället njuta av världens godaste och bästa frukost, ellerhur?

Passionsfruktpulvret som jag köpte på mässan för ett par veckor sen gjorde sig gudomligt bra i kokoschiagröt tillsammans med mango- och bananfluff. Toppat med lite kokos blev det en riktigt tropisk frukost såhär i slutet på november.

Jag säger bara MUMS!!!

 

IMG_6663

IMG_6669

 

Ingredienser:

  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk passionsfruktspulver (alternativt en passionsfrukt)
  • 1 frusen banan
  • 1 dl frusen mango
  • 1 äggvita
  • 1 dl turkisk yoghurt/ kvarg
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver

Blanda ihop kokosmjölk, vatten, chiafrön och passionsfruktspulver. Låt stå i kylen och svälla under natten.

Mango- och bananfluff: lvispa en äggvita till ett fluff. Stavmixa ihop banan och mango till en glassig konsistens och vispa ihop med äggvita, turkisk yoghurt, agavesirap och vaniljpulver. 

Servera chiagröten med mangofluffet och riven kokos!

 

IMG_6667

IMG_6670

 

Pelles frukost var en tallrik havregrynsgröt med blåbär, russin, kokos, linfrö, pumpakärnor och mjölk + ett rostat solrosbröd med ost och korv.

Nu ska vi snart masa oss upp från soffan och bege oss till vaccinationscentralen för att ta en spruta mot gula febern!

Hoppas ni får en fin torsdag!

 

PS. Ledsen om ni får höra mycket om att jag inte mår så bra just nu – det är tyvärr min verklighet och jag känner inte att jag vill sitta här och skriva att allt är bra och att jag är på topp när jag inte är det. Jag hoppas dock att det blir bättre snart 🙂 DS.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats