Emma Barremyr

Huskurer mot förkylning

Hej ♥

Hösten är en riktig sjukdomstid. Alla runtomkring mig har snorat, hostat och varit genomförkylda i omgångar! Usch och fy för alla baciller! Men själv är jag inte så rädd för att bli sjuk, jag vet att den näringsrika kost jag äter håller mig stark och frisk och känner jag någon gång av symtom har jag mina knep!

C-vitamin och ingefära är mina huskurer!

Jag brukar skala färsk ingefära och äta den rå, antingen precis som den är eller i te. Men jag lovar – rå ingefära har mååånga gånger tagit bort mitt halsont på bara ett ögonblick!

C-vitamin tar jag aldrig i ren brustablett, utan jag brukar försöka få i mig citrusfrukter och annat som är rikt på c-vitamin. Som den senaste tiden – havtornsråsaft!

Havtorn är väldigt rika på både C-vitamin, E-vitamin och innehåller även massa antioxidanter som skyddar våra celler mot fria radikaler – bra om man vill hålla sig frisk alltså!

 

IMG_6413

IMG_6418

 

Havtornsråsaften använder jag för tillfället i mina smoothies eller så dricker jag det bara som det är i ett glas vatten – perfekt morgondrink som piggar upp i höstmörkret!

Saften finns att köpa här.

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Jag försöker på alla sätt hålla mig frisk, men sen min dotter började på förskolan förra hösten så har jag varit sjuk mer än jag varit sammanlagt i mitt liv typ. Okej lite överdrift men det känns så…
    Jag tycker ändå jag äter bra mat, försöker med c-vitamin och ingefära å allt möjligt, men jag är nog allergisk mot barnbaciller 😛 haha.
    Jag köpte camu camu på hälsomässan, i pulverform och det ska ju tydligen vara jätte rikt på C-vitamin!

    1. Emma

      Åh jag förstår att det är svårt att hålla sig frisk med en liten ”snorunge” hemma 🙂 hihi! Hoppas det blir bättre snart när hon blir större! 🙂

stats