Emma Barremyr

Hjälp varandra!

Hej ♥

Många lever idag stressiga liv och det är mycket som ska hinnas med. Vi jobbar, ska ta hand om barn, träna, umgås och vara sociala, hinna med hemmet, matlagningen osv… Allt som ska hinnas med skapar lätt stress och därför blir det så himla mycket enklare om vi hjälper varandra! Det går både snabbare och så blir det mycket roligare när vi gör något ihop! Och när det går snabbare får vi mer tid tillsammans att göra något annat kul för – winwin!

Hemma hos oss delar jag och Per på alla sysslor. När vi har tvättid tvättar Per och jag hänger upp och tar reda på tvätten. Oftast lagar jag mat och då får Per diska. När vi städar brukar jag damma och städa toaletten medan Per dammsuger och torkar golven. Vi försöker också hjälpas åt att bädda sängen, plocka ut soporna och såna där småsaker. Det här har vi pratat ihop oss om och det funkar väldigt bra!

Hjälper ni varandra i hemmet och vardagen?

Nu har ju Pelle också kommit med den briljanta idén att vi ska ha en varsin överraskningsmiddag varje vecka. För mig som alltid lagar maten annars känns det otroligt lyxigt att få den serverad och dessutom bli överraskad med något gott! Han KAN ju laga mat den där karln (det är bara det att han aldrig får chansen annars, hehe) och jag njuter numera av att slippa laga maten ibland även om jag tycker att det är roligt!

Idag är det Pelles matdag och medans jag sitter med sista PT-onlinejobbet för idag lagar han risotto för fulla muggar!

IMG_6673

IMG_6680

 

Nu ska det bli spännande att att smaka på Pelles första risotto! Hihi.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    vad bra att ni delar lika! jag tror det är många tjejer som tar på sig allt för stort ansvar och säger att deras kille är så duktig som hjälper till hemma…! jag tror det är väldigt viktigt att i alla relationer verkligen analysera så att man faktiskt gör lika mycket. statistik visar ju att kvinnor fortfarande lägger mer tid på arbete i hemmet. inte så konstigt då att fler tjejer blir utbrända och lider av psykisk ohälsa. så jag tycker det är toppen att du tar upp det här. din blogg ger verkligen ett helhetstänk kring hälsa, där även jämställda och kärleksfulla relationer är en viktig del!
    för övrigt, vilken snygg klädstil din kille har 😉

  2. Ellinor

    Visst blir saker och ting både enklare och roligare om man delar på vardagens alla bestyr. Då jag bor själv har jag inte så mycket till val. Men när det kommer till matlagning tycker jag alltid att det är extra roligt då jag får tillfälle att laga tillsammans med någon. Då blir tom. disken rolig 🙂

  3. Mira

    Jättefint att hjälper varandra, och precis som det ska vara 🙂 Jag tänker att man även kan gå över ”familjegränsen” och även hjälpa kompisar med olika saker. Jag och mina kompisar brukar ha middagar lite då och då mitt i veckan. Superhärlig lyx att slippa laga mat efter en tuff dag på jobbet och roligt/nyttigt att tjata av sig lite med vännerna 🙂

stats