Hej vänner ♥
Idag lägger vi till en ny mellanmålsboll till samlingen. Proteinpimpade carobbollar som passar perfekt som mellanmål eller fika. Caroben och dadlarna gör dem härligt söta. Ärtprotein, nötter och hampafrö gör dem naturligt proteinrika. Bra kolhydrater, fina fetter och mättande proteiner – bättre mellanmålsboll får ni leta efter 🙂
Ingredienser:
- 10 dadlar
- 1 dl jordnötssmör <– (klick)
- 2 dl havregryn
- 1 dl naturella cashewnötter
- 4 msk ärtprotein <– (klick)
- 2 msk carobpulver <– (klick)
- 2 msk kokosolja <– (klick)
- 1/2 dl hampafrö <– (klick)
- 1/2 – 1 dl vatten
Blötlägg dadlarna i ljummet vatten i någon timme och mixa sedan ihop alla ingredienser till en lagom kladdig smet. Tillsätt lite vatten eftersom tills du får en lagom konsistens. Rulla sedan bollar – jag delade mina i fyra olika delar som fick olika topping – kokos, rå kakao, bipollen och några utan topping.
Eftersom ni alltid är många som frågar vilka produkter jag använder så har jag länkat dem. Klicka på produkterna ovan så kommer ni till sidan!
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Hejsan, har du något tips på matiga och nyttiga riskakor? Sådana runda man kan köpa i affären. 🙂 Kram
Jag brukar köpa de som är gjorda på råris 🙂
Mums! Så enkelt och gott med dessa rawbollar. Perfekt som mellis eller då man bara vill ha något sött till teet/kaffet exempelvis.
Ja det är underbartv:D hii