Emma Barremyr

Kokoschiagröt med chokladmousse, hallon och pepparkakssmör

God morgon vänner ♥

Idag har jag en tidig morgon och heldag i gymmet framför mig och frukosten intas i all hast. Därför bjuder jag er på recept från en av helgen höjdpunkter i matväg – lördagens frukost som också kan klassas som en efterrätt. Visst är det fantastiskt – efterrätt till frukost, det kallar jag lördagslyx!

Till fredagsmys gjorde jag och Madde chokladmousse som åts tillsammans med pepparkaksmuffins och hallon. Eftersom det blev dubbla portioner chokladmousse räckte det även till lördagens frukost då chokladmousset serverades tillsammans med kokoschiagröt, hallon och pepparkakssmör!

Mumma!

Chokladmousse 4 personer:

  • 200 gram dadlar
  • 3 mogna avokado
  • 1/2 – 3/4 dl kakao
  • En pyttenypa salt

Lägg dadlar i ljummet vatten någon timma. Mixa sedan ihop med övriga ingredienser och tillsätt kakao efter smak till du får så stark chokladsmak som du gillar!

Kokoschiagröten förbereder du kvällen innan genom att blanda ihop 2 msk chiafrön, 1 dl krämig kokosmjölk och 1/2 dl vatten som får svälla i en burk under natten.

Nu ska jag slänga upp ryggsäcken på ryggen och ta en promenix till gymmet – vardagsmotion när den är som bäst – en uppiggande morgonpromenad i en frisk novemberluft!

HEJA TISDAG!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelina

    Det där ser verkligen supergott ut! 🙂

    Jag undrar bara en sak.. Skulle du kunna lägga upp ett hälsosamt recept på lussebullar? Är så himla sugen på att baka det haha!

  2. Josefine

    Låter supersmarrigt! Jag blev även nyfiken på pepparkakssmöret – är det jordnötssmör med pepparkakskryddor?

stats