emmabarremyr

Emma Barremyr

Olyckliga oktober

God morgon vänner ♥

Just nu känns det inte som om jag har turen på min sida. Oktober har inte varit någon toppenmånad precis och hela jag känns ur form. Efter operationen fick jag liksom aldrig tillbaka energin och sen jag slog i ögat har jag haft en dov huvudvärk plus en stel och öm nacke dagarna i ända. Jag har velat träna, men inte orkat pga. trötthet och bristande energi – jobbigt då jag vet att träningen ger mig energi – men det är skillnad på trötthet och trötthet. Ibland säger kroppen bara VILA, och det är precis det jag gjort den senaste veckan, vilat….

I fredags när jag cyklade hem från gymmet lyckades jag dessutom ramla av cykeln – på ett olyckligt vis för mitt högra knä och höft, som båda fick sig rejäla smällar. Tur i oturen var väl ändå att mitt huvud klarade sig, men knät mår sämre och det känns aningen tungt. Det är jobbigt att inte kunna böja knät och röra sig som vanligt, men framför allt är det jobbigt att ha så ont… men jag hoppas att jag återhämtar mig snart och att det inte är så farligt som det känns (det brukar ju alltid kännas lite värre an vad ser ut med skrapsår), sen så fick jag ju mig en rejäl smäll så det är ju inte så konstigt att det gör ont!

Men nu ska jag inte sitta här och beklaga mig hela morgonen. Knät har faktiskt blivit bättre under helgen och idag kan jag böja på det lite igen, även om det stramar och gör ont. Såret har också slutat vara och jag kan ha byxor på mig utan att det klibbar fast och skaver, vilket är en fördel då jag ska till gymmet och jobba i eftermiddag.

 

ont

 

Helgen har varit bra ändå trots allt och jag har tillbringat största delen av tiden i soffan och vilat både kropp och knopp. Pelle tog hand om mig på fredagskvällen och lagade helstekt, dubbelmarinerad fläskfilé med rotfrukter till middag och sedan mös vi till Idol med lite fredagsgodis!

 

bak

 

Lördagen inleddes med en sovmorgon följt av långfrukost och lite experimenterade (på ett ben) i köket. Det resulterade i mumsiga mullbärsbollar som fikades tillsammans med en kopp vanilj- och karamellte tillsammans med lillasyster Lina som anlände under eftermiddagen. Därefter tog vi en tur till Ikea och Bergvik köpcenter där vi strosade runt (jag haltandes), och kikade på julskyltningen som redan börjat komma upp. Mysigt! Lite shopping blev det också – och faktiskt inget ätbart alls denna gång, inte ens träningskläder – utan en alldeles vanlig tröja 🙂

 

tjejmys

 

På kvällen mötte vi upp tjejgänget  för middag på Via Appia. Deras “black rock grill” är underbar! Du beställer själv in vilket kött du vill äta, grillar köttet på en egen lavasten som du får in på bordet och har sedan en fantastisk buffé med tillbehör att plocka av. Ett väldigt mysigt sätt att äta middag på tillsammans med vänner!

Söndagsmorgonen gav oss en bonustimme sömn – skönt! Jag och Lina satt i soffan framför Nyhetsmorgon hela morgonen och förmiddagen. Vi hann både äta frukost och fika innan Lina åkte hemåt igen. Själv gick jag i pyjamas hela dagen och njöt av att få vara inomhus en regnig söndag!

Det blev en väldigt bra helg ändå, trots omständigheterna och nu känner jag mig utvilad och redo för en ny vecka. Måndag, tisdag och onsdag är det fullt ös med jobb på företaget och sen är det dags för jobbhelg uppe i Torsby igen, shit vad veckorna går undan!

Hoppas att ni haft en fin helg, att ni fått njuta av sånt som får er att må bra och att ni fått en grym måndagsstart!

 

Det här veckan går jag in med inställningen “nu kan det bara bli bättre” – heja måndag!!!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Det är som de säger – en olycka kommer sällan ensam. Nu får vi dock hoppas att det är slut på elände för din del och att du går en fin och energifylld vinter till mötes!
  Önskar dig en riktigt fin måndag.
  Kram

 2. Vella

  Hej Emma!
  Jag undrar hur långt ut din ätstörning du hade kommit när du började träna? Vilken vikt och bmi? (Hur lång är du?) Du är inspirerande. Tack så länge!

  1. Emma

   Jag tränade redan från första början väldigt mycket (och har alltid gjort), det var bara det att tänket blev annorlunda. Jag började träna för att förbränna och åt i stort sett ingenting, det var det som blev fel 🙁

  2. Vella

   Så din förändring blev att du istället började äta mer samtidigt som du tränade? Jag är nämligen själv uppe i en behandling och får träna “lättare” 1timma/två gånger i veckan, har du tips på vilken träning som då är effektivast? Samt, min vikt har stannat, vad ska jag ta till för att öka så jag kan träna mer? (Äter redan ur ett speciellt matschema som innehåller väldigt mycket) Tack igen! 🙂

stats